RVD/Kon.Huis nr. 20: Prinses Margriet - prof. mr. Van Vollenhoven - Low Festival Boedapest

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES MARGRIET EN PROF. MR. VAN VOLLENHOVEN BIJ LOW FESTIVAL BOEDAPEST

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn vrijdag 15 februari in Boedapest aanwezig bij de opening van het LOW Festival. Het festival geeft een overzicht van hedendaagse Nederlandse en Vlaamse cultuur en omvat ondermeer films, klassieke muziek, jazz, DJ's en VJ's, mode, design en architectuur. Drs. F.C.G.M. Timmermans, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, houdt een toespraak.

Het LOW Festival ('the low countries') is een initiatief van de Nederlandse ambassade en de Vlaamse vertegenwoordiging in Boedapest. Met meer dan 150 voorstellingen op tal van locaties in Boedapest en Pésc is dit het grootste festival van Nederlandse en Vlaamse cultuur dat ooit in het buitenland is georganiseerd. Doel is te komen tot een nog nauwere culturele samenwerking tussen Nederland, Vlaanderen en Hongarije.

De opening van het festival bestaat uit twee delen. Allereerst wordt de tentoonstelling van de Vlaamse kunstenaar Wim Delvoye in het Ernst museum geopend. Aansluitend wordt in de Kunsthalle (Mücsarnok) een ballet van choreografe Neel Verdoorn uitgevoerd door het Budapest Tancszinhaz. Tijdens het diner is er een show van modeontwerper Addy van den Krommenacker.

Noot voor redacties (