Gemeente Werkendam
BR>

betreft: onthulling nieuw bord Zoen- en Zoefzone ds. Joh. Groenewegenschool

plaats: Vierlaan, Werkendam

datum/tijd: 15 februari 2008, 15.15 uur

Werkendam, 7 februari 2008

Nieuw bord Zoen- en Zoefzone

Voor het halen en brengen van kinderen van en naar de ds. Joh. Groenewegenschool, kunnen de ouders al enkele jaren gebruik maken van de zogenoemde `Zoen- en Zoefzone'. In het begin was het een tijdelijke en onverharde strook, maar die heeft inmiddels zijn definitieve inrichting gekregen. Nu nog een nieuw bord en het is gereed! Dat nieuwe bord is speciaal door één van de leerlingen van de school ontworpen. Wethouder Wim de Jong onthult het op vrijdag 15 februari om 15.15 uur.

De Zoen- en Zoefzone is in december 2003 in gebruik genomen. Bedoeling was om minder haal- en brengverkeer op de Sportlaan te hebben en op die manier de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers te verbeteren. Tegelijkertijd werd de actie `Ingeblikt naar school, nee bedankt' opgestart, een campagne om ouders ertoe te bewegen hun kinderen niet per auto maar per fiets of te voet naar school te brengen.

Van de huidige, definitieve Zoen- en Zoefzone wordt nog steeds volop gebruik gemaakt. Nog altijd staat echter het oude, gele bord naast de haal- en brengparkeerplaats. Het is hoog tijd dit bord te vervangen door een nieuw exemplaar. Alle leerlingen van groep 8 hebben daarvoor een ontwerp gemaakt. Deze ontwerpen zijn beoordeeld door wethouder Wim de Jong, de heer Wim van der Kolk van VVN, kunstenaar de heer Dubbeldam en de heer Maas van de ds. Joh. Groenewegenschool. Van het winnende ontwerp is een verkeersbord gemaakt. Wethouder Wim de Jong onthult het op vrijdagmiddag 15 februari om 15.15 uur.