Gemeente Valkenswaard

afgesloten voor sloop viaduct

A67 afgesloten voor sloop viaduct

Vanaf vrijdagavond 15 februari om 22.00 uur tot zaterdagochtend 16 februari 08.00 uur wordt de A67 tussen knooppunt De Hogt en de aansluiting Eersel in beide richtingen afgesloten voor verkeer. In die nacht wordt het bestaande viaduct van de Onze Lieve Vrouwendijk/Dommelstraat ter hoogte van Veldhoven over de A67 gesloopt. Het oude viaduct moet plaats maken voor een nieuw en breder viaduct in verband met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven. Het verkeer wordt omgeleid door middel van gele omleidingborden.

Omleidingsroutes

* Verkeer richting Eersel/Antwerpen vanaf de A2 uit Maastricht en vanaf de A67 uit de richting Venlo neemt op de A2 afrit 34 Valkenswaard, N364, via de Zuidelijke Randweg van Valkenswaard, N69, richting Bergeijk en via de n613 en N397 via de oprit Eersel naar de A67. Verkeer uit de richting Antwerpen op de A67 naar Maastricht en Venlo neemt deze route in tegengestelde richting.
* Verkeer vanuit de richting 's-Hertogenbosch en Tilburg neemt op de A2 de afrit 32 Veldhoven-Zuid om via de Kempenbaan, Locht en de Eindhovenseweg bij Eersel via oprit 32 de A67 op te rijden. Deze route geldt ook voor verkeer uit de richting Antwerpen met de bestemming Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg.

Informatie voor de gebruiker
Voor meer informatie kunt u het gratis telefoonnummer bellen van de Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat, 0800-8002 of teletekst pagina's 730, 731 en 732 raadplegen of de websites www.randwegeindhoven.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A2.

Vernieuwing Randweg Eindhoven
In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van 2 naar 4 rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de bestaande knooppunten Batadorp, de Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl.