Gemeente Soest

Nationale Boomfeestdag

Datum: 12/02/2008

Scholieren van 1e van der Huchtschool helpen mee aan inrichting van de Buntweg

Ongeveer 30 leerlingen uit groep 6 van de 1e van der Huchtschool gaan op vrijdag 15 februari struiken en vaste planten planten aan de Buntweg in Soest. De leerlingen hebben deze plantactiviteit als prijs gewonnen tijdens de Boomfeestdag van 2007. De Boomfeestdag voor de basisscholen in Soest wordt jaarlijks georganiseerd door milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest).

Nationale Boomfeestdag

Elk jaar wordt landelijk, vaak op de derde woensdag in maart, de Nationale Boomfeestdag gevierd. Soest besteedt al vanaf de jaren zestig aandacht aan deze bijzondere dag waarop de aandacht voor bomen centraal staat. De laatste 6 jaar wordt er in Soest op deze dag niet meer geplant, maar organiseert het milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest) op de bewuste dag een Bomen-opdrachtenpad in het prachtige natuurgebied Laag Hees. Dat gaat ook in maart 2008 weer gebeuren.

In 2007 hebben 10 groepen van 9 basisscholen uit Soest meegedaan aan dit Bomen-opdrachtenpad. Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2007 was 'Bomen en muziek'. Alle deelnemende groepen hebben na afloop van het Bomenpad een zelf bedacht lied voorgedragen.

De liedjes zijn gejureerd door de wethouder milieu en de medewerkers van het milieucentrum. Groep 5 van de 1e van der Huchtschool hadden het leukste, beste en mooiste lied bedacht en uitgevoerd. Deze groep, inmiddels groep 6, mocht als winnaar op 23 november 2007 struiken en heesters planten, maar die plantactiviteit is wegens weersomstandigheden niet doorgegaan. Komende vrijdag, 15 februari, is dus een herkansing voor de prijswinnaars. We hopen dat het weer nu wel meewerkt.

.