Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort,12 februari 2008
Dubbel30 Energy Tour op 't Hooghe Landt in Amersfoort "'t Hooghe Landt in beweging!"

Op vrijdag 15 februari komt de dubbel30 Energy Tour naar 't Hooghe Landt. De dubbel30 Energy Tour is een sport- en beweegtour langs 22 scholen in heel Nederland als aanjager van structurele aandacht voor meer beweging onder jongeren.

De dubbel30 Energy Tour, met Ali B als ambassadeur, sluit perfect aan op het voornemen van de gemeente Amersfoort om meer kinderen aan het bewegen te krijgen en de strijd tegen overgewicht aan te gaan. De dubbel30 Energy Tour is één van de activiteiten waarmee het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) jongeren stimuleert om dagelijks een uur te bewegen. Dit in het kader van de campagne 30minutenbewegen.

Op zo'n energieke dag maken vmbo-leerlingen kennis met moderne sport- en beweegvormen. Met een 'bewegende quiz' over sport en bewegen, demonstraties, clinics en natuurlijk veel zelf bewegen: streetdance, het Panna Socker Showdown, boksen en basketbal. Ook maakt de tour de leerlingen bewust van het belang van bewegen en een gezonde energiebalans.

125 tweede en derde klassers uit vmbo theoretische leerweg van 't Hooghe Landt volgen in de sporthal allerlei workshops. De dag eindigt in een spetterend dansoptreden!

Noot voor de redactie,