Ingezonden persbericht


Vrijdag 15 en zondag 17 februari 20.30 uur Muziekgebouw aan 't IJ Inleiding met Uitzicht, 19.30 uur
Nederlands Blazers Ensemble
dirigent Lucas Vis
sopraan Keren Motseri en Annemieke Nuyten
alt Inga Scheider en Sabine van der Heyden
De Huidige Staat

Wie voor het eerst De Staat hoort, vergeet dat zijn leven niet meer. De première van dit werk in 1976, door het Nederlands Blazers Ensemble, was een mijlpaal in het Nederlandse muziekleven. Met De Staat maakte Andriessen een klassieker die hem internationale faam bezorgde en die nog altijd voor jonge componisten uit de hele wereld aanleiding is om hem op te zoeken als compositieleraar. Andriessen basseerde zijn werk op de Politeia van Plato. Componisten Wilbert Bulsink, Mayke Nas en theatermaker Bram de Sutter verdiepten zich in deze inspiratiebron en schreven een tweetal commentaarstukken op het werk van Andriessen.

Programma

Mayke Nas/Bram de Sutter Niets Nieuws
Wilbert Bulsink 1, 2, 3 ...
Louis Andriessen De Staat

Inleiding met Uitzicht
In de 'Inleiding met Uitzicht' op vrijdag de 15e praat componist en schrijver Elmer Schönberger met Robert Adlington, auteur van het boek Louis Andriessen: De Staat. In dit boek analyseert en verklaart Adlington het ontstaan van dit baanbrekende werk en plaatst het in een brede maatschappelijke context. In de inleiding op zondag 17 februari interviewt Thea Derks de componisten Wilbert Bulsink en Mayke Nas.

Voor beide concerten zijn nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar!

Voor meer informatie
www.promsaanhetij.nl, www.muziekgebouw.nl, www.nbe.nl, info@promsaanhetij.nl

Muziekgebouw aan 't IJ - Piet Heinkade 1, Amsterdam kaarten reserveren: 020 - 7882000 - ¤ 22,00 / ¤ 17,50 / ¤ 10,- Deze nieuwsbrief is verzonden naar
Klik hier indien u zich wilt afmelden.