Gemeente Vlaardingen


Raad en scholen in de kou voor Warmetruiendag

13 februari 2008

Vrijdag 15 februari is het Warmetruiendag. Vlaardingen doet volop mee. Op zes Vlaardingse basisscholen gaat de verwarming laag of zelfs uit en komen de kinderen in warme truien naar school. Op de raadsavond van donderdag 14 februari toont de Vlaardingse gemeenteraad zich solidair met deze kinderen door zelf op Valentijnsdag in de kou te gaan zitten. Natuurlijk wel met een lekkere warme trui.

Bij koud weer niet de verwarming hoger zetten, maar gewoon een lekkere warme trui aantrekken. Het is een eenvoudige tip die voordeel oplevert voor het milieu en voor de portemonnee. Warme truiendag is een initiatief van het Klimaatverbond samen met Z@pp, het televisienet voor kinderen. De gemeente Vlaardingen heeft basisscholen uitgenodigd om mee te doen door de verwarming die dag een paar graden lager te zetten en de kinderen te vragen in een warme trui naar school te komen. De zes deelnemende Vlaardingse scholen ('t Palet Oost, Het Mozaïek, Van Houteschool , t Kompas, Wereldwijzer en Klimop) krijgen als opwarmer van de gemeente een bijdrage van 250 euro voor leuke activiteiten op Warmetruiendag. Wethouder Robberegt (milieu) bezoekt vrijdagochtend Jenaplan school t Kompas aan de Baarnhoeve waar de kinderen helemaal in winterse sfeer bezig zullen zijn met sneeuwballen gooien, een aankleedestafette, iglo bouwen van suikerklontjes en nog veel meer. En natuurlijk ontbreken koek en zopie niet!

Wie er op 15 februari ook energiezuinig warmpjes bij wil zitten, is van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de actie. Meedoen is eenvoudig: gewoon een warme trui aan trekken en de verwarmingsknop een tikkie terug!