Chris Kuiper wetenschappelijk directeur ergotherapie

14/02/2008 13:33



Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie



Per 15 februari is Chris Kuiper (46) benoemd tot wetenschappelijk directeur van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie (NVE). Kuiper zal zich met name bezighouden met onderbouwing van beleid en leiding geven aan wetenschappelijke ondersteuning binnen de aandachtsgebieden arbeid & gezondheid en zorg & welzijn. De benoeming van Kuiper draagt bij aan de verdere versterking van het beroep ergotherapie: het paramedische beroep met het hoogste inverdieneffect op langere termijn. Chris Kuiper is momenteel al lector Participatie Arbeid en Gezondheid aan de Hogeschool Rotterdam. Ergotherapie is daarmee het eerste paramedische beroep dat een wetenschappelijk directeurschap combineert met een lectoraat aan een hogeschool.

Ergotherapie
Ergotherapie stelt mensen met een belemmering in staat zelf keuzes te maken voor de (her)inrichting van hun leven. Ergotherapie biedt eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. Daarmee draagt het vak aantoonbaar bij aan het beter hanteren van dementie, milde vormen van depressie, chronische ziekten en een prettiger leven voor kinderen met een belemmering. Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie
De Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie (NVE) is de beroepsvereniging voor de ergotherapie in Nederland met ongeveer 3.200 leden op een geschat aantal van in totaal ongeveer 5.800 ergotherapeuten. Doel is ergotherapie blijvend op de kaart zetten. Daarmee bedoelen we dat ergotherapie een duidelijke positie heeft in de Nederlandse samenleving, dat mensen weten wat zij inhoudt en oplevert en waar zij is te vinden. Voor de komende jaren heeft de NVE gekozen voor versterking van het beroep en de beroepscultuur, vooral door samenwerking met anderen. De NVE ziet een versterkte rol voor ergotherapie bij vraagstukken als de zorg voor demente mensen, mensen met vormen van depressie, met chronische aandoeningen, met arbeidsgerelateerde klachten (gericht op re-integratie) en kinderen met belemmeringen. De NVE initieert de ontwikkeling van concrete producten en diensten die maatschappelijk relevant zijn, die effectief én kosteneffectief zijn. En bovendien landelijk beschikbaar zijn.