Donderdag 14 februari 2008

Deze week in FEM Business (week 7, vanaf vrijdag 15 februari in de kiosk)

Schiedamse bravoure
Hoe Hollandse wodka Amerika verovert
Wodka is toch Russisch? Klopt, maar een van de hipste wodka's in de VS wordt gestookt in Schiedam. Ketel One Vodka van Nolet verovert de Nieuwe Wereld. Het Britse Diageo legde 900 miljoen op tafel om te mogen delen in het succes. Portret van een 317 jaar oud familiebedrijf. Plus: een interview met marketingdirecteur Bob Nolet. 'Een overname is onbespreekbaar.'

Banken VS maken misbruik van de Fed
Amerikaanse banken lenen sinds januari ongekend veel geld bij de Fed. Doen ze dat omdat ze anders onmiddellijk zouden omvallen? Of is er iets anders aan de hand? FEM Business ontdekte dat Amerikaanse banken misbruik maken van een speciaal noodfonds van de Fed.

Hans Alders: houd energiebedrijven Nederlands
Het is een slechte zaak als de Nederlandse energiebedrijven in handen vallen van buitenlandse energiebedrijven, waarschuwt Hans Alders, voormalig PvdA-minister en voorzitter van EnergieNed. Het is onverstandig als alle stroom straks van buiten Nederland komt.

Focus: private banking
Banken hebben het moeilijk, maar private bankers hebben het drukker dan ooit. Deze week in FEM Business 14 extra pagina's over nieuwe rijken, nieuwe regels en nieuwe spelers die de markt op hun kop zetten. En ook: een interview met Edouard Carmignac, oprichter van de gelijknamige Franse vermogensbeheerder. Nieuw in Nederland, maar geliefd over de grens.

Verder in FEM Business:

- Spanning om jaarcijfers Fortis loopt snel op
â- Marius Kloppers van BHP Billiton gaat voor totale macht â- Rentebeleid: het duivelse dilemma van de ECB
â- Waarom krijgt Patrick Cescau de beleggers niet mee? â- De personal assistant is de ideale rechterhand

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)