Datum: 15 februari 2008

Katwijk Woninginbraken Donderdag 14 februari is ingebroken in een woning aan het Commandeurspad. Men heeft een raam opengewrikt om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werden er onder meer een laptop en geld gestolen. Donderdagavond werd ook in een woning aan de Prinses Margrietlaan ingebroken. Hier werd de achterdeur opengewrikt. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verdachte van inbraken aangehouden De politie heeft vrijdag 15 februari even voor 07.00 uur een 30 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Gerrit Doustraat. De verdachte werd aangehouden op basis van het opgegeven signalement. De bewoners werden wakker van geluiden bij hun woning. De bewoners namen poolshoogte en zagen een persoon weglopen. De verdachte werd op de Jan van Goyenkade aangehouden. Bij hem werden goederen aangetroffen die afkomstig waren uit een woning aan de Telderskade. Naast deze goederen werden ook andere spullen die hij bij zich had inbeslaggenomen. De politie doet nader onderzoek.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na aanrijding De politie heeft donderdagavond 14 februari een 31 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden na een aanrijding op de N11. De automobilist reed even voor 19.30 uur in de richting van Bodegraven vermoedelijk over twee rijstroken. De automobilist die onder invloed was van alcohol reed tegen de achterzijde van een vrachtwagen waardoor beide voertuigen beschadigd raakten. Een automobilist die voorbij reed belde de politie. Van de automobilist werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 955 ug/l. De limiet is 220. De automobilist werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Woninginbraak Tussen zondag 10 en donderdag 14 februari is ingebroken in een woning aan de Kerkweg-Oost. Men heeft een ruitje van de voordeur ingeslagen waarna de deur geopend kon worden. Uit de woning werd een flatscreen televisie, een laptop en geld gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Aanhouding na vernielen autospiegels Een getuige heeft donderdagavond 14 februari een 15 jarige Gouwenaar aangehouden en overgedragen aan de politie. De getuige hoorde een klap en zag vier jongens zich lachend ophouden bij auto's op de Boelekade. Op de grond lag een autospiegel. Een automobilist die eveneens de jongens zag wist de verdachte vast te pakken. De andere getuige heeft hierop de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. Ter plaatse bleek dat van vier auto's de spiegels vernield waren.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --