Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 15-02-2008

Politie houdt alcomobilist aan na ongeval

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 63-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie kwam de automobilist op het spoor omdat hij bij een éénzijdig verkeersongeval betrokken was geraakt. De automobilist reed over de N391 in de richting van Ter Apel. Op een gegeven raakte de auto in de rechterberm, draaide en belandde in een sloot. De man kon op eigen kracht uit zijn auto komen. Agenten namen vervolgens een blaastest af, want: botsen is blazen. De blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken, hij werd daarom aangehouden. Per ambulance is de man ter observatie naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht. Een bloedproef zal uit moeten wijzen hoeveel de automobilist heeft gedronken. De auto moest worden afgesleept. (08-112125)

Politie vordert rijbewijs in

GIETEN De politie heeft donderdagavond op de Oelenboom het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobilist uit Groningen. De man was betrokken bij een aanrijding op de Oelenboom. Tegen de politie verklaarde de man dat hij per ongeluk tegen een vluchtheuvel was gereden en daarbij een paaltje had geraakt. Agenten namen vervolgens een blaastest af, want: botsen is blazen. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau onderging de man een ademanalyse, hij scoorde 1,72 promille. (08-112198)

Dronken automobiliste ramt muurtje

DROUWEN De politie heeft donderdagavond een 36-jarige vrouw uit Nieuw Schoonebeek aangehouden op de Gasselterstraat. Zij was met een personenauto dwars door een muurtje gereden. Agenten wilden een blaastest afnemen, want: botsen is blazen. De vrouw was dusdanig onder invloed van alcohol dat het afnemen van een blaastest niet lukte. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw scoorde 2,07 promille op het ademanalyseapparaat. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 13 uren opgelegd. (08-112207)

Man aangehouden voor bekladden muur

COEVORDEN De politie heeft donderdagmiddag een 25-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden op de Sallandsestraat voor het bekladden van een muur met een viltstift. De man was betrapt door de eigenaar en door hem in de kraag gevat. Toen agenten ter plaatse kwamen werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een bekeuring op zak mocht de man zijn weg vervolgen. (08-112143)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.