Productschap Diervoeder

15/02/2008

Transport van diervoeders per binnenvaart

Bestemd voor: Diervoeder- en transportbedrijven en Certificatie-instellingen

Uitwisselbaarheid tussen GMP+ (PDV) EN GMP (OVOCOM) - Herhaling

Om de voedselveiligheid en de kwaliteit van diervoeders te garanderen in het kader van transport per binnenvaart hebben PDV (Nederland) en OVOCOM (België) specifieke bepalingen voor dit type transport opgesteld. Het lijkt ons goed deze bepalingen hier nog eens samen te vatten.

Bevrachters die GMP- diervoeders wensen te laten vervoeren per binnenvaart, dienen hiervoor gecertificeerd te zijn volgens een van de hieronder gedefinieerde standaarden:

* PDV: GMP B^+ 4.2: Bevrachting kustvaart- en binnenvaarttransport
* OVOCOM: Hoofdstuk IXa: Transport van producten voor het voederen van dieren en of "te verwerken nevenstromen" (via binnenvaart) (TVWAR)

Deze bevrachters dienen gebruik te maken van binnenvaartschepen die in het bezit zijn van een certificaat/attest voor de hygiënecode binnenvaart. Deze hygiënecode is ook in beide systemen beschikbaar:
* PDV: GMP+ B 4.3: Hygiënecode binnenvaart
* OVOCOM: Technische bijlage XVIII: Hygiënecode voor de binnenvaart (feed)

De systemen die door PDV en OVOCOM ontwikkeld zijn, zijn volledig uitwisselbaar. Dit betekent dat een GMP+ (PDV) bevrachter binnenvaartschepen kan gebruiken die over een GMP (OVOCOM) attest van de hyiënecode beschikken. Tevens kunnen GMP (OVOCOM) gecertificeerde bevrachters GMP+ (PDV) gecertificeerde binnenvaartschepen inzetten. Franstalig Nieuwsbericht (PDF, 25 kB)

» printbare versie
NL DE EN
Laatste nieuws:

Kwaliteit
15 februari 2008
Transport van diervoeders per binnenvaart

13 februari 2008
Werkvloer 16

Kwaliteit
08 februari 2008
Lijst van opgenomen producten in de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV)
Kwaliteit Voederwaardering Arbeid Onderzoek Wetgeving