Politie Haaglanden

Persberichten 15 februari

Haaglanden, 15-02-2008

Heethoofden
Den Haag De politie hield donderdagavond 14 februari om 22.20 uur vier heethoofden aan die op de oprit van de A4 Drievliet ruzie hadden gekregen in het verkeer. Een 28-jarige automobilist uit Ridderkerk en zijn 27-jarige bijrijdster uit Rijswijk ergerden zich aan het feit dat een andere automobilist, een 21-jarige Hagenaar en zijn 19-jarige bijrijdster, te dicht achter hen reed. Om zijn ongenoegen te uiten, trapte de 28-jarige hard op zijn rem in de hoop dat de ander afstand zou gaan houden. Vervolgens reden de automobilisten verder en hinderden ze elkaar door elkaar te snijden. Op de oprit van de A4 stopten beiden en kregen ze ruzie waarbij ook de vrouwelijke passagiers hun steentje bijdroegen. De politie haalde de heethoofden uit elkaar en nam ze mee naar het politiebureau. Nadat ze waren afgekoeld, mochten ze met een bekeuring op zak het politiebureau weer verlaten.

Autoinbreker op heterdaad betrapt
Den Haag Een 37-jarige man uit Hoogwoud hoorde donderdagochtend 14 februari om 10.20 uur in een woning aan de Londensingel een harde klap op straat. Toen hij buiten polshoogte ging nemen, zag hij dat de ruit van zijn auto vernield was en dat er twee benen uit het portier bungelden. De man riep naar de persoon in de auto die daarop hard wegrende. Verderop in de straat liet een man zijn hond uit en de Hoogwouder schreeuwde hem toe dat hij de dief tegen moest houden. De verdachte, een 23-jarige Hagenaar, probeerde deze man te ontwijken door over een muurtje te springen, maar kwam daarbij ten val. Hij werd door de man uit Hoogwoud aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie.

Grote inbraak in kantoorpand, politie zoekt getuigen Den Haag Bij een inbraak in een kantoorpand op de Sportlaan is in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari voor naar schatting 40.000 euro aan bouwmateriaal en gereedschap gestolen. Het pand wordt momenteel verbouwd en de inbraak werd donderdagmorgen door de werklui ontdekt. De politie vermoedt dat de inbraak door meerdere personen is gepleegd omdat er grote en zware spullen zijn meegenomen. Een getuige heeft rondom het pand een voertuig gezien, en de politie vermoedt dat de inbrekers gebruik hebben gemaakt van een of meerdere voertuigen. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze inbrekers, belt u dan met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Op heterdaad betrapt met gestolen fiets
Den Haag Politieagenten zagen vrijdag 15 februari rond 1.30 uur via het cameratoezicht dat een 22-jarige man uit Breda mogelijk een poging deed om een fiets te stelen in de Koekamplaan. Daarom gingen enkele agenten naar de Koekamplaan. Ze zagen daar dat een man die voldeed aan het opgegeven signalement inderdaad verdacht bezig was met een fiets. Hij tilde een fiets op aan het achterwiel en liet het vervolgens weer vallen. Ze hielden de man aan. Bij de fouillering kwamen ze het achterlicht van de fiets tegen en een klapmes. De fiets is een paar jaar geleden al als gestolen opgegeven. De fiets is in beslag genomen.

Bellende bestuurder aangehouden
Den Haag Tijdens de surveillance hebben agenten donderdag 14 februari rond 20.30 uur in de Theresiastraat een 63-jarige Haagse automobilist aangetroffen die al rijdende met een mobiele telefoon in de hand aan het bellen was. Toen ze de man hierop staande hielden, bleek bovendien dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij de fouillering kwam een aantal zakjes cocaïne tevoorschijn en in de kofferbak van de auto troffen de agenten een zwaard aan. Al deze voorwerpen zijn in beslag genomen. De man heeft de nacht in het politiebureau doorgebracht en wordt vandaag door de recherche gehoord.

Eerst drank, dan diefstal
Leidschendam Een 55-jarige Hagenaar en zijn 35-jarige Voorburgse vriendin dronken zich op donderdag 14 februari eerst moed in, alvorens zij winkeldiefstal pleegden. Beiden zetten in het winkelcentrum Leidsenhage beurtelings een fles port aan de mond. Nadat de fles soldaat was gemaakt, werden vanuit een buitenrek van een lingeriewinkel twee badjassen gestolen. Het duo werd al snel ingerekend. De Hagenaar nam de diefstal voor zijn rekening. Hij verklaarde dat hij zijn zus en zijn vriendin op Valentijnsdag wilde verrassen. De Hagenaar werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een dagvaarding. Hij moet zich op korte termijn verantwoorden voor de rechter.

Bromfietser teveel op
Voorburg Op donderdag 14 februari omstreeks 23.45 uur bleek dat niet alleen automobilisten worden aangehouden voor het rijden onder invloed van drank. Een 17-jarige Rijswijkse bromfietser werd na alcoholgebruik wat overmoedig. Hij vervoerde een 17-jarige passagier, die geen helm droeg en reed met hem door het rode licht op het kruispunt Mgr. Van Steelaan-Potgieterlaan. Bij controle bleek dat de Rijswijker teveel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een tweede blaastest. Hij blies 325 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Te snel met een slok op
Wassenaar- Surveillerende agenten zagen donderdag 14 februari om 17.20 uur een auto te snel door de Clematislaan rijden. Ze gaven de man een stopteken en merkten tijdens het gesprek met de bestuurder een alcohollucht op. De 63-jarige man uit Wassenaar moest blazen, met 475 ugl. als resultaat. De Wassenaarder kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Ruiten vernield van stadhuis
Rijswijk De politie kreeg donderdag 14 februari om 20.10 uur de melding dat een groep jeugd ruiten vernielde van het oude stadhuis op de Generaal Spoorlaan. De agenten troffen daar een groep van acht jongelui (vijf jongens uit Rijswijk en Den Haag van 16-20 jaar en drie meisjes uit Rijswijk en Nootdorp van 15-17 jaar). Aangezien de getuige niet precies kon aangeven wie van de groep de ruiten intrapte, kon de politie de zaak van de gesneuvelde ruiten niet hard maken. De jongeren kregen wel een boete voor baldadigheid.

Ongeval zorgt voor ravage
Rijswijk Een verkeersongeval op de Haagweg heeft vrijdag 15 februari om 6.35 uur voor grote ravage gezorgd. Een 46-jarige automobilist uit Den Haag raakte vermoedelijk achter het stuur onwel, en reed zo hard tegen een boom aan dat die omviel. Hierna is de auto over de kop geslagen en heeft de wagen meerdere voertuigen geraakt. De automobilist raakte bekneld in zijn auto, en moest door de brandweer worden bevrijd. De man is ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is. De politie onderzoekt het ongeluk.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
Maasland De politie betrapte vrijdag 15 januari om 01.20 uur een 20-jarige man uit Maassluis die met wel heel hoge snelheid over de A20 reed. De agenten klokten hem op 180 km/u. Aangezien dat een snelheidsoverschrijding van meer de 50 km/u is, moest de man uit Maassluis zijn rijbewijs inleveren.
Fout geparkeerde automobilist beledigt parkeerbeheer Delft Twee medewerkers van de dienst toezicht openbare ruimte maakten donderdag 14 februari om 16.10 uur melding aan de politie dat zij werden beledigd door een 23-jarige Delftenaar. De man parkeerde zijn auto op een plaats aan het Achtersack waar dat niet was toegestaan. Zij verzochten de man zijn auto te verwijderen en nadat de man dat had gedaan liepen de medewerkers verder. Zij zagen vervolgens dat de man zijn auto weer terugplaatste op de verboden plek en gaven hem uiteindelijk toch een proces-verbaal. De man schold de medewerksters uit waarna zij hem aanhielden en overdroegen aan de politie. De man kreeg een proces-verbaal.

Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc
Delft Een 88-jarige inwoonster van een verzorgingsflat aan het Vorrinkplein is donderdag 14 februari om 14.45 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw werd in haar woning benaderd door een negroïde man die met een smoesje haar kamer binnendrong en een portemonnee meenam. Hierna nam de man snel de benen. De zeer aangeslagen vrouw benaderde nog het verzorgende personeel, maar de man was helaas al gevlogen.
De politie is op zoek naar tips en informatie die tot de dader kan leiden. Heeft u informatie, dan kunt u terecht bij de recherche van politiebureau Delft via 0900 8844, anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800 7000.

Ruzie tussen twee jongens
Zoetermeer De politie hield donderdag 14 februari om 12.30 uur op de Dr. J.W. Paltelaan twee jongens van 15 jaar aan voor een ruzie. Hierbij zou een van de twee jongens de ander met een mes hebben bedreigd. De andere jongen gaf hierop de jongen met het mes een klap. Toen de gewaarschuwde politie bij de school aankwam, was de ruzie al over. De jongen die een klap had gekregen, was naar het toilet gegaan. Daar troffen de agenten in een prullenbak een mes aan. De politie onderzoekt de zaak.

Duur ritje op brommer
Zoetermeer Een 16-jarige jongen heeft vrijdag 15 februari om 1.40 uur op de Amsterdamstraat wel een heel duur ritje gemaakt op een brommer. Surveillerende agenten zagen dat de jongen zonder helm op de brommer reed en dat er een oud verzekeringsplaatje op de brommer zat. Na verdere controle bleek de brommer niet meer verzekerd te zijn. De 16-jarige jongen bleek ook niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en gaf ook een vals adres op. Dit alles leverde hem vier boetes op.

Gepakt met gestolen lippenstift
Zoetermeer Een 34-jarige vrouw uit Luttelgeest is donderdag 14 februari om 13.40 uur in een parfumerie op het Driekant op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. Winkelpersoneel had de vrouw betrapt en de politie gebeld. Toen de politie haar fouilleerde ontdekten ze negen lippenstiften in haar jas. Op het politiebureau bleek dat de vrouw ook nog een celstraf van veertien dagen had openstaan.