Gemeente Medemblik

Gemeentenieuws week 08

Dorpswinkel Twisk wordt dorpsservicepunt

Gemeente Medemblik staat de komende twee jaar garant voor een gesubsidieerde werkplaats bij het dorpsservicepunt in Twisk. Hierdoor kan, samen met inzet van vrijwilligers via de dorpsraad en investeringen van de ondernemer, de dorpswinkel uitgroeien tot een dorpsservicepunt.

Het dorpsservicepunt, gelegen aan de Dorpsweg k 128, wordt een ontmoetingspunt in Twisk. Inwoners kunnen er terecht voor dorpswinkelproducten zoals postdiensten, stomerijservice, bloemen, brood, ijs en kleine boodschappen. Verder komt er een kiosk met koffiehoek en terras. Toeristen en dagjesmensen zijn dus welkom. Het dorpsservicepunt kan ook onderdak bieden aan dienstverleners zoals een kapper, fysiotherapeut en fietsenhersteller. Deze opzet wordt stapsgewijs in de komende drie jaar gerealiseerd. Het wachten is nog op een investeringssubsidie van ca. 45.000 van de provincie Noord-Holland. Hiertoe gaat gemeente Medemblik een aanvraag indienen. Het is de bedoeling om voor de zomer de verbouwing rond te hebben.


- Portefeuillehouder: Jan Entius

---

Gemeente Medemblik stoot mogelijk locatie Wognum af

Gemeente Medemblik gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid om het voormalige gemeentehuis in Wognum af te stoten. In dat verband heeft het college van B&W opdracht gegeven om te onderzoeken of plaatsing van tijdelijke kantoorunits bij het gemeentehuis Midwoud mogelijk is. Tevens wordt onderzocht of het serviceloket elders in de kern Wognum kan worden ondergebracht.

Een en ander kan betekenen dat de gemeente teruggaat naar twee locaties; een in Midwoud, de ander in Medemblik. Aanleiding voor het onderzoek is het feit dat de huisvesting verspreid over drie locaties niet optimaal is. Het levert in de praktijk efficiencyverlies op.


- Portefeuillehouder: Theo van Eijk

---

Activiteitenkalender


- 16 februari:

Eeuwveiling in kader van 100 jaar MFC,
20.00 23.00 uur,

Kasteel Radboud

- 22 februari:

Ondertekening intentieverklaring fusie tussen gemeenten Andijk, Wervershoof en Medemblik
17.30 18.00 uur,

Mijnzaal Greenerycomplex, Kleine Markt 5,
Zwaagdijk-Oost