Gemeente Vlaardingen


Marcel Weijers en Mariska van Berkel winnen gratis huwelijk

15 februari 2008

Tijdens de Valentijnsborrel op 14 februari jl. maakte burgemeester Bruinsma in de Oude Hal van het stadhuis bekend dat Marcel Weijers en Mariska van Berkel op zaterdag 27 september gratis mogen trouwen. Het aanstaande bruidspaar werd gekozen uit tien aanmeldingen van paren die in aanmerking wilden komen voor het gratis huwelijk en de mooiste trouwspeech van Zuid-Holland.

De jury koos het winnende bruidspaar, omdat zij elkaar op bijzondere wijze heeft ontmoet. Daarnaast heeft het paar een positieve levensvisie waarbij de kwaliteit van het leven voor het materiële gaat, en gaat zij een uitdaging niet uit de weg. De jury benadrukte dat ook de andere aanmeldingen bijzonder en ontroerend waren. Het was dan ook geen gemakkelijke keuze.

Prijzen
Uit handen van burgemeester Bruinsma ontvingen Marcel en Mariska een cheque waarop hun prijzen stonden. Naast het gratis huwelijk en een mooiste trouwspeech mogen zij een bruidsjapon en bruidsboeket uitzoeken en krijgen zij een overnachting in de bruidssuite van een luxe Vlaardings hotel.
Winnend bruidspaar bij champagnetoren (foto Roel Dijkstra Fotografie)

De overige aanstaande bruidsparen werden niet vergeten. Zij kregen bloemen, een theaterbon en korting op een bruidsjapon van een bruidsmodezaak in Vlaardingen.

Trouwspeech
Trouwambtenaren van Zuid-Holland gaan nu aan de slag om voor Marcel en Mariska de mooiste trouwspeech te maken. Wie de mooiste toespraak maakt, mag deze op 27 september a.s. aan het paar voordragen. Vlaardingen TV zendt de plechtigheid live uit.