Persberichten Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht, 15-02-2008

Alcohol

ZEIST Een automobilist werd op donderdagavond 14 februari aangehouden omdat hij duidelijk te veel alcohol had genuttigd.

Rond 21.00 uur zagen agenten dat een automobilist op de Utrechtseweg door het rode verkeerslicht reed. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij met behoorlijke snelheid over de Sanatoriumlaan reed. Hij werd op de Roemer Visscherlaan aan de kant gezet. De automobilist, 43 jaar oud en afkomstig uit Zeist, had beduidend te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 605 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietser gewond

ODIJK Een fietser raakte op donderdag 14 februari bij een aanrijding met een auto gewond.

Rond 16.10 uur reed een 54-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over de Zeisterweg. Hij sloeg rechtsaf de Rijnseweg op, maar zag daarbij een hem over de Zeisterweg tegemoetkomende 50-jarige fietser uit Odijk over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De Odijker werd met een gebroken been per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Snelheidscontrole

BUNNIK De politie heeft op donderdag 14 februari van 12.40 uur tot 14.30 uur een snelheidscontrole op de Schoudermantel gehouden. Van 1502 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 93 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 91 km/u.