Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 15-02-2008

Agressieve gast

WOUDENBERG Een klant van een horecagelegenheid was in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari zo agressief, dat hij werd aangehouden.

Rond 02.00 uur in de nacht bevond een 40-jarige man uit Gouda zich in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. De man gedroeg zich verbaal vervelend tegen andere klanten en de bedrijfsleider zei daar wat van. Dat had niet het vereiste resultaat: de man bleef verbaal vervelend. Daarop eiste de bedrijfsleider dat de man de gelegenheid verliet. De man weigerde dit en sloeg vervolgens een glas kapot, waarna hij de bedrijfsleider met het kapotte glas bedreigde en zei hem te vermoorden.

De politie werd gebeld en kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Inmiddels had de man het glas weggezet, maar had wel de bedrijfsleider aangevallen en geprobeerd een kopstoot uit te delen en hem geslagen. De bedrijfsleider en een collega probeerden de verdachte onder controle te krijgen.

Toen politiemensen de gelegenheid binnengingen, hebben zij de verdachte van de twee medewerkers overgenomen, naar de grond gewerkt en geboeid. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

AMERSFOORT Vermoedelijk is door onverlaten op donderdagavond 14 februari een auto het water ingeduwd.

Rond 23.55 uur kreeg de politie de melding dat op de Laan der Hoven een auto in een vijver zou staan. Ter plaatse troffen agenten de auto inderdaad in een vijver aan: het voertuig stond met de voorzijde tot aan de voorportieren in het water, de rest stond nog op de kant.

Vermoedelijk is de auto door onverlaten vanaf de overkant van de weg vanuit parkeerstand de weg over geduwd, een stoeprand over en vervolgens het water in. De auto is door een takelbedrijf weer op het droge gezet.

Aan getuigen die hebben gezien dat mensen de auto de weg over hebben geduwd, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Ontvoering

LEUSDEN Op donderdag 14 februari bleek een ontvoering geen daadwerkelijke ontvoering te zijn.

Rond 21.55 uur zagen twee getuigen dat een vrouw op de Acacialaan van haar fiets stapte. Vervolgens werd zij naar hun indruk in een auto gedwongen en reed de auto weg. De fiets bleef achter.

Gezien de melding van de getuigen gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Daar spraken zij met de getuigen en troffen de fiets aan. Terwijl de omgeving voor nader onderzoek werd afgezet, kwam een man aanlopen. De man, een 31-jarige man uit Leusden, vertelde daar net zijn moeder te hebben opgepikt en kwam nu haar fiets ophalen. Hij had ruzie met zijn moeder en had er op gestaan dat zij bij hem in de auto stapte.

In de buurt troffen agenten de auto van de Leusdenaar aan. Zijn moeder, 59 jaar oud en afkomstig uit Leusden, zat er nog in. Zij bevestigde het verhaal van haar zoon en verklaarde dat er dus niets aan de hand was.

De agenten bedankten de getuigen voor hun oplettendheid en snelle melding. Gezien dat wat zij hadden gezien, was het zeer aannemelijk dat het een daadwerkelijke ontvoering was.

Meisje gewond

ACHTERVELD Op donderdag 14 februari werd een 8-jarig meisje uit Achterveld door een automobilist aangereden.

Rond 17.50 uur reed een 51-jarige automobilist uit Leusden over de Hessenweg. Plotseling stak het 8-jarige meisje zonder goed te kijken van achter een geparkeerde auto de weg over. Het meisje werd door de auto aangereden. Zij werd met onder andere letsel aan haar arm per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.

Nieuwe fiets

AMERSFOORT Een 14-jarige jongen uit Amersfoort werd op donderdag 14 februari aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 15.50 uur zagen agenten de jongen over de Westsingel fietsen. Hij viel op omdat hij op een opvallend nieuwe damesfiets reed. De agenten gaven hem een stopteken.

De fiets bleek begin februari in Amersfoort te zijn gestolen. Daarop werd de jongen op verdenking van heling c.q. diefstal aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De fiets werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.