Persberichten Heuvelrug, 11.35 uur

Utrecht, 15-02-2008

Te veel op

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel drank op had.

Rond 02.00 uur controleerden agenten op de Rondweg West een 31-jarige automobilist uit Bennekom. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 385 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de Bennekommer is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Grote verkeerscontrole

AMERONGEN/LEERSUM De politie heeft op donderdag 14 februari in samenwerking met de Douane een grote verkeerscontrole op de Rijksstraatweg in Amerongen en de Maarsbergseweg in Leersum gehouden.

In Amerongen werd van 15.30 uur tot 18.30 uur gecontroleerd en in Leersum van 19.00 uur tot 22.00 uur. Bij de controle werden door de politie 28 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor niet dragen autogordel (5), verlopen apk (5) en verlichting (7).

En automobilist, een 27-jarige man uit Leersum, werd aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Tevens had hij nog voor in totaal 2200 aan boetes openstaan. Zijn auto werd in beslag genomen.

De douane maakte tweemaal proces-verbaal op terzake BPM en tweemaal voor het gebruik van rode dieselolie.

Henneptoppen

RHENEN De politie heeft op donderdagmiddag 14 februari in een pand meerdere kilos henneptoppen aangetroffen.

In de middag kreeg de politie de melding dat bij een pand aan de Steenoven een sterke henneplucht hing. Agenten stelden een onderzoek in het pand in en troffen daar ruim vier kilo aan henneptoppen aan. De henneptoppen werden in beslag genomen.

Naar aanleiding van het aantreffen van de hennep werd een 35-jarige man uit Rhenen aangehouden. Tegen hem wordt op basis van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE De politie heeft op donderdag 14 februari op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 13.00 uur tot 13.50 uur werden op de Hopeseweg twaalf automobilisten bekeurd omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u hielden. De topper reed 90 km/u.

Op de Emminkhuizerlaan werden tussen 14.00 uur en 14.30 uur vijf automobilisten bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 60 km/u negeerden. De hoogste snelheid was 88 km/u.

De agenten controleerden van 14.40 uur tot 15.00 uur op de Dorpsstraat. Hier hielden alle automobilisten zich aan de maximumsnelheid.