Gemeente Deventer

Doorstart stadskantoor en bibliotheek

De plannen voor een nieuw stadskantoor en bibliotheek zijn weer ter hand genomen. Eind 2007 heeft de gemeenteraad in meerderheid een motie aangenomen om het voorlopig ontwerp van het nieuwe stadskantoor en de openbare bibliotheek op een aantal punten nog eens kritisch te bekijken.

Dat leidt er onder meer toe dat de voorgestelde parkeeroplossing onder het stadskantoor wordt herzien. Het college van burgemeester en wethouders heeft naar aanleiding van de motie een notitie gemaakt over het vervolg van het project. De komende maanden zal gewerkt worden aan verbetervoorstellen voor voorlopig ontwerp.

De nieuwe verantwoordelijk wethouder Gerrit Berkelder heeft gesprekken gevoerd met alle fracties, insprekers en omwonenden. De komende maanden worden alle relevante feiten, meningen en omstandigheden die hebben geleid tot het voorlopig ontwerp van het stadskantoor en de bibliotheek geïnventariseerd en geanalyseerd. Deze moeten leiden tot verbetervoorstellen, waarbij de Visie Binnenstad Zuid en het ontwerp van architectenbureau Neutelings Riedijk Architecten de uitgangspunten zijn.

Meer dan een gebouw
De nieuwbouw van het stadskantoor en de bibliotheek is meer dan het realiseren van een gebouw alleen. Het gaat ook om de gebiedsontwikkeling van dit deel van de binnenstad, inclusief openbaar parkeren en herbestemming van de gemeentelijke panden en oude bibliotheek. Dit project is van groot belang voor de ontwikkeling van dit deel van de binnenstad en voor de identiteit van Deventer.

Voortgang
In april informeert het college van burgermeester en wethouders de raad over de definitieve lijst met verbetervoorstellen. In juni wordt op basis van de voorlopige conclusies aangegeven welke aanpassingen worden doorgevoerd in het voorlopig ontwerp. Naar verwachting vindt de presentatie van het aangepaste ontwerpvoorstel eind augustus plaats. Het resultaat bevat een aantal scenario's waarbij de gebiedsontwikkeling, het nieuwe stadhuis en de integratie van de bibliotheek aan de orde komen.

In de komende maanden wordt gezorgd voor zorgvuldige informatie en momenten van interactie met diverse doelgroepen. De bedoeling is ook om aan de Polstraat 7 een informatiecentrum over het nieuwe stadskantoor en de bibliotheek te openen.

Publicatiedatum: 15-2-2008
ontwerp stadskantoor en blbliotheek

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 15 februari 2008