Gemeente Deventer

Extra geld voor architectuurcentrum Rondeel

Een zorgvuldige inrichting van stad, dorpen en landschap is een belangrijk thema voor de gemeente Deventer. Stichting Architectuurcentrum Rondeel volgt de ontwikkelingen op dit gebied nauw en biedt een platform voor discussies over architectuur, landschap en stedenbouw.

Om dit goed te kunnen doen en aan te sluiten op de wensen van de gemeente, stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de jaarlijkse subsidie aan het Rondeel in 2008 te verhogen van EUR 45.000 naar EUR 67.500.

Het college geeft de raad de keuze uit drie scenario's. Deze scenario's zijn door het Rondeel gepresenteerd. Het derde scenario komt tegemoet aan de wensen van de gemeente en heeft daarom de voorkeur van het college. Om aan deze wensen te kunnen voldoen, wordt een verhoging van het subsidiegeld voorgesteld naar EUR 67.500.

Wensen
De kennis van het architectuurcentrum is van grote waarde voor Deventer. Een van de wensen van de gemeente is het intensiveren van de samenwerking tussen het architectuurcentrum, het Centrum voor Muziek en Dans De Leeuwenkuil en hogeschool Saxion. Zo worden meer doelgroepen in de Deventer samenleving enthousiast gemaakt voor stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Ook gaat het Rondeel in 2008 veel aandacht besteden aan de landelijke opening van de Open Monumentendag en de jubilea van de NV Bergkwartier en de Stichting Oud Deventer. Daarnaast komen de stad en het buitengebied uitvoerig aan bod in het activiteitenprogramma van het architectuurcentrum, onder meer in de samenwerking met de stichting IJsselhoeven.

Rondeel
Architectuurcentrum Rondeel zet zich in voor bewustwording en kennisbevordering op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsinrichting, inrichting van de openbare ruimte en interieurarchitectuur. Met de inzet van veel vrijwilligers organiseert het centrum diverse exposities en houdt het leerzame thema- en discussiebijeenkomsten. Ook gemeentelijke discussies over architectuur, landschap en stedenbouw krijgen een plek bij het Rondeel.

Publicatiedatum: 15-2-2008
Deventer Nu

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 15 februari 2008