Gemeente Castricum

Publieksbalie tijdelijk in gemeentehuis Limmen

Tijdens de verbouwing en uitbreiding van het raadhuis in Castricum kunnen inwoners van de gemeente Castricum voor de publieksbalie tijdelijk terecht in het voormalige gemeentehuis in Limmen. Het college van B&W, griffie en de beleidsafdelingen worden tijdelijk gehuisvest in het gebouw De Loet op het terrein van Dijk & Duin. Het Clusius College wordt het domein van de raad. De fractie- en de raadsvergaderingen vinden plaats in het collegegebouw van de VMBO school. De verhuizing naar de tijdelijke locaties moet op 1 september gereed zijn.

De tijdelijke huisvesting sluit direct aan op de nieuwe organisatiestructuur die de gemeente voor ogen heeft. De nieuwe afdeling dienstverlening komt in zijn geheel in Limmen te zitten. Daarmee is de publieke balie voor alle onderwerpen centraal op één plek geregeld, waar deze nu nog over twee plaatsen is verspreid. Nu moeten de inwoners voor bijvoorbeeld een reisdocument naar Castricum en voor een advies over een bouwaanvraag naar Limmen. In het voormalige gemeentehuis moeten wel enkele aanpassingen, zoals extra balies en een nood-agregaat gerealiseerd worden, voordat de publieksbalie zijn intrede doet. In totaal komen er straks 73 medewerkers in de nieuwe publieksbalie te werken.

Het bestuurlijke gedeelte van de gemeente wordt tijdelijk gevestigd op het terrein van Dijk & Duin. Naast het college van B&W en de griffie komen de afdelingen Strategie en Beleid; Projecten; Veiligheid en Handhaving; Wijk-en Buurtbeheer en Realisatie; en Bedrijfsondersteuning in het gebouw De Loet. In totaal gaat het om 131 medewerkers.

De verhuizing naar de tijdelijke locaties moet op 1 september gereed zijn.