Gemeente Sint-Michielsgestel


Nieuw raadslid fractie CDA Sint-Michielsgestel

vrijdag 15 februari 2008

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 februari is Cees Hooy toegetreden toe tot de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Hij volgt Karel Louwers op, die sinds 2002 deel uitmaakte van de CDA-fractie.

Cees Hooy (61) woont in Sint-Michielsgestel en werkte in het verleden voor één van de grotere banken van ons land. Hij is inmiddels met de VUT, maar zeer actief op allerlei terreinen. Zo zet hij zich al jaren in voor de Protestantse Gemeenschap Sint-Michielsgestel/Schijndel c.a. en is hij bestuurslid van Stichting Exodus die zich bezighoudt met de opvang en resocialisatie van ex-gedetineerden. Verder is hij vooral actief in de ondernemerswereld, onder andere als lid van het dagelijks bestuur van de pas gevormde Kamer van Koophandel Brabant.

Als raadslid wil Cees Hooy zich vooral sterk maken voor behoud en ontwikkeling van onze unieke woonomgeving. We moeten meer oog krijgen voor de stimulering van duurzame ontwikkelingen in onze gemeente. Beroepen die hier van oudsher worden uitgeoefend moeten voldoende ruimte krijgen, mét behoud van de mooie landschappelijke omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat we dat ook zonder allerlei betuttelende regelgeving voor elkaar krijgen.

Karel Louwers
Het vertrek van Karel Louwers was met zijn aantreden na de verkiezingen van maart 2006 voorzien. Hij wil met zijn vertrek ruimte creëren voor nieuw bloed in de gemeenteraad. In zijn periode als raadslid hield hij zich onder andere bezig met het ouderenbeleid en was hij lid van de Rekenkamercommissie. In de vorige raadsperiode was hij bovendien voorzitter van de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken.

---