FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: leden wijzen cao-bod Shell af, oproep om nieuw overleg

De leden van FNV Bondgenoten bij Shell hebben het eindbod van het olie- en chemieconcern voor een nieuwe cao gisteravond unaniem afgewezen. Bestuurder Egbert Schellenberg van FNV Bondgenoten roept Shell op om dit signaal ter harte te nemen en snel weer met de bond om tafel gaan.

Ruim 500 FNV- leden bezochten de ledenvergaderingen gisteravond. "Dat is enorm veel, zelfs meer dan toen de pensioenruzie bij Shell in 2004 op een staking uitdraaide", zegt Schellenberg. "En de boodschap die ik van de mensen meekreeg, is heel duidelijk: het voorstel van Shell over het uitruilen van ADV/VVF- dagen is veel te mager. Slechts enkelen zien het zitten om langer te werken, maar daar moet dan wel een goede beloning tegenover staan". De leden waren ook niet te spreken over het loonbod van Shell. Schellenberg kan ze geen ongelijk geven: "Een bedrijf met zulke winstcijfers kan en moet gewoon z'n werknemers een behoorlijke loonsverhoging geven".

Schellenberg gaat Shell vandaag de uitslag van de ledenraadpleging officieel meedelen:"En ik voeg er een dringende oproep aan toe om het overleg met ons te heropenen".

De cao Shell geldt voor 2300 werknemers. FNV Bondgenoten organiseert de meeste van hen.

---