Persberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 15-02-2008

Onder invloed

HOUTEN Vrijdagmorgen is op de Rondweg een 45-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks
01.00 uur gecontroleerd omdat hij slingerde over de weg. Hij had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau; daar wees de ademanalyse uit dat hij 460 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van vier uur.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Op het Van Herwijnenplantsoen heeft de politie donderdag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Een 32-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet en diefstal van stroom. De politie stelde omstreeks 09.30 uur een onderzoek in de woning in, nadat zij informatie had ontvangen over een mogelijke hennepkwekerij. In de woning was één kamer ingericht als kwekerij; agenten telden 117 plantjes. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Ook werd diefstal van stroom geconstateerd. Toevallig kwam de bewoner net thuis toen de agenten bezig waren met de ontruiming; hij is aangehouden.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Op de Boedapestlaan is vrijdagmorgen een 42-jarige automobilist uit IJsselstein aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 00.40 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau; daar wees de ademanalyse uit dat hij 485 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van vijf uur.

Supermarkt overvallen

LOPIK In de Dorpsstraat is donderdag 14 februari een supermarkt doelwit geworden van een overvaller. Omstreeks 09.20 uur kwam een man bij de kassa die deed of hij wat wilde afrekenen, maar hij pakte vervolgens een wapen waarmee hij twee winkelmedewerksters bedreigde. Eén van de vrouwen rende als reactie de winkel uit. Hierop rende de verdachte ook weg. Hij sprong een sloot in en vervolgde zijn vluchtroute via tuinen aan de Wielsekade richting de Lopikerweg west. De politie werd ingeschakeld en heeft in de omgeving een grootschalige zoektocht in gesteld. Dit leidde niet direct tot resultaat. Wel werden verschillende sporen op de vluchtroute veiliggesteld. De verdachte, een 26-jarige man uit Utrecht, belde later zelf de politie om zichzelf aan te geven. Hij is aangehouden op de Meeuwenlaan, is ingesloten en in verzekering gesteld.