Persberichten Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht, 15-02-2008

Meer aanhoudingen voor vernieling

MIJDRECHT De politie heeft donderdagmorgen opnieuw twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van vernielingen. Op maandag 4 februari is een appartementencomplex aan het Scheprad beklad. De politie heeft tot nu toe zes jongeren aangehouden.

Sluipverkeer

VINKEVEEN De politie heeft donderdag van 17.45 tot 18.30 uur een controle op sluipverkeer gehouden op de Groenlandsekade. In totaal kregen 14 automobilisten een bekeuring omdat ze de geslotenverklaring negeerden.

Straatmuzikanten aangehouden

MIJDRECHT Op de Croonstadtlaan heeft de politie donderdag twee straatmuzikanten bekeurd omdat ze zonder vergunning muziek aan het maken waren bij de passage. De mannen, een 27 en 31-jarige man uit Roemenie, werden om 16.00 uur gecontroleerd en hadden geen vergunning bij zich. Ze moesten een boete van 100 euro betalen. Omdat ze dat niet bij zich hadden, hebben zij hun accordeon tijdelijk afgegeven.

Getuigen verkeersagressie gezocht

ABCOUDE - Woensdag 13 februari is een 82-jarige man geslagen door een onbekend gebleven automobilist.

De 82-jarige man uit Abcoude reeds omstreeks 09.15 uur met zijn bestelbus in Abcoude en stond voor een bruggetje tussen de Hoogstraat en het Raadhuisplein. De man had voorrang, maar liet diverse autos over het bruggetje voorgaan. Op een zeker moment wilde de man zelf gaan rijden, maar een automobilist uit tegenovergestelde richting had hetzelfde plan. Geen van beide bestuurders wilde wijken. De onbekend gebleven automobilist sloeg daarop de 82-jarige man en verplaatste eigenhandig diens bestelbus. Daarna reed hij door. De man reed in een donkere auto.

De 82-jarige man liep een pijnlijk hoofd en knie op en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Beroving

MAARSSEN Een 35-jarige vrouw uit Maarssen is donderdag van haartas beroofd.

De vrouw wilde omstreeks 18.00 uur op een parkeerplaatsje aan de Pieter de Hooghstraat haar kind in de auto plaatsen en had even snel haar tas naast de auto gezet. Op dat moment kwamen twee jongens op een scooter langsgereden. Ze kwamen uit de richting van het de Hooghplein over het fietspad. De jongens zagen de tas staan en gristen die snel weg. Daarna reden ze hard weg door de Van Ostadestraat richting de Arienslaan of de Terborchstraat.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt eventuele getuigen om zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Of anoniem: 0800-7000.

Man mishandeld met vuurwapen

WOERDEN De politie kreeg donderdagavond omstreeks 20.00 uur een melding dat er op de Akkerwind een man liep met een bebloed gezicht. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 21-jarige man uit Woerden aan. Hij had een gat in zijn hoofd. De man verklaarde dat hij kort daarvoor door een man met een vuurwapen was geslagen, terwijl hij buiten een sigaret stond te roken. De verdachte liep daarna weg richting de Weidebloemenlaan. Toevallige getuigen ontfermden zich over de 21-jarige man en belden de politie. De politie heeft de plaats waar de man mishandeld is, afgezet en onderzocht man. De aanleiding van de mishandeling is onbekend. De politie onderzoekt de zaak.