NOC*NSF


Start nieuwbouw hotelvleugel HC Papendal

ARNHEM - De bouw van de nieuwe hotelvleugel van Hotel en Congrescentrum Papendal kan beginnen. Op Valentijnsdag vonden NOC*NSF, Hotel en Congrescentrum Papendal en Heijmans IBC Bouw elkaar en werd het contract over de bouw getekend. Namens Heijmans tekende directeur Jan Welten en Erica Terpstra en algemeen directeur Theo Fledderus deden dat namens de nationale sportkoepel. De nieuwbouw van het hotel maakt onderdeel uit van de stapsgewijze vernieuwingen op Papendal die in 2006 zijn ingezet.

De hotelvleugel krijgt straks 75 viersterren kamers, waaronder 4 luxe kamers, een suite en een splinternieuw wellnesscentrum. De kamers krijgen een moderne uitstraling met veel licht en ruimte. Begin 2009 wordt de nieuwe hotelvleugel officieel geopend.

Sinds 2006 is het nationale topsport-trainingscentrum Papendal zich stapsgewijs aan het vernieuwen. Een ontwikkeling waarbij beter wordt ingespeeld op trainingsbehoeften van topsporters en coaches, kennis, innovatie, beleid, verblijfsmogelijkheden/leisure en onderwijs. Hiermee wordt Papendal als Olympic Training Center een centrale spil in tussen topsporttrainingcentra in Nederland. In dit vernieuwingsproces past ook de ontwikkeling van een complete nieuwe hotelvleugel. Ook veel Nederlandse sporters maken dagelijks gebruik van de faciliteiten van het Hotel en Congrescentrum Papendal.

(Op de foto vlnr: Jan Welten, Erica Terpstra en Hans Blaauw (directeur Hotel & Congrescentrum Papendal)

(15 februari 2008)