Gemeente Zijpe


2008-02-15 Rioolvergroting Petten en te nemen verkeersmaatregelen riolering

Onlangs is gestart met het vergroten van de berging van het rioolstelsel in Petten. De aanleg van het gedeelte Plein 1945, Oosteind gelegen tussen de Eriksstraat en Schoolstraat, alsmede de verbinding over het schoolplein richting openwater vindt plaats in week 7, 8 en 9.

Vanaf week 10 wordt het gedeelte Plein 1945 tussen de Ir. Bellisstraat en de Ir. van der Banstraat aangepakt. De route door het centrum is dan t/m week 12 afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt ook het kruispunt Zijperweg, Schoolstraat, Molenstraat aangepakt en duurzaam veilig ingericht. De omleidingsroute gaat lopen via de noordelijke toegang van het dorp, kruispunt Westerduinweg, Spreeuwendijk. De busroute wordt aangepast, waarbij de halten in het centrum en de Zijperweg tijdelijk komen te vervallen.

In aansluiting op het Plein 1945 loopt het tracé verder via de Hondsbosschestraat en de Muiweg naar de Spreeuwendijk. De totale duur van de werkzaamheden van dit project zal ca. 3 maanden in beslag nemen.