Rechtbank Utrecht


PGGM hoeft naam niet te veranderen

15 februari - Pensioenuitvoerder PGGM hoeft haar naam niet te veranderen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat was aangespannen door het verbond van verzekeraars.

Het pensioenfonds PGGM had per 1 januari haar naam gewijzigd en haar uitvoeringsorganisatie verkocht aan PGGM Coöperatie. Het pensioenfonds zelf gaat sindsdien door het leven als `Pensioenfonds zorg en Welzijn'.

Een aantal dochtermaatschappijen van PGGM Coöperatie verkoopt ook commerciële verzekeringsproducten zoals lijfrentes en levensverzekeringen. Sinds 1 januari dit jaar gebeurt dat eveneens onder de naam PGGM.

Het verbond van verzekeraars was het met deze gang van zaken niet eens en spande een kort geding aan. Zij stelden zich op het standpunt dat PGGM oneigenlijk gebruik maakt van zijn sterke merknaam bij het werven van klanten voor commerciële verzekeringsproducten. De rechter oordeelde dat van oneerlijke concurrentie geen sprake is, omdat PGGM bij de overdracht van de naam een marktconforme prijs voor het gebruik van de naam betaald heeft.

Ook is het volgens de rechter niet aannemelijk dat met de naamsoverdacht de wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds is overtreden.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 15 februari 2008 Naar boven