Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Energieadvies aan huurders

15 februari 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
De partijen in de deelraad De Baarsjes zijn tevreden over het plan om Baarsjesbewoners met een laag inkomen energieadviezen te geven. In het project Step2Save worden voortijdige schoolverlaters opgeleid tot energieadviseurs die de deuren langsgaan bij mensen met een laag inkomen.
De bewoners krijgen van de jongeren energieadviezen en een energiebox. In Slotervaart, waar afgelopen september is begonnen met het project, leverden de huisbezoeken een flinke energiebesparing op en dat is goed voor het milieu. In De Baarsjes worden in april 1730 huishoudens bezocht; huurders van woningen van Ymere en Far West. Dat zijn met name woningen in de Chassébuurt en de Postjesbuurt.

De Baarsjespolitici toonden zich afgelopen dinsdag tijdens de commissie Stadsdeelwerken enthousiast over het project. Wel vroegen PvdA en GroenLinks zich af waarom alleen huurders van Ymere en Far West worden bezocht. In De Baarsjes huurt de grootste groep bewoners van particuliere verhuurders. Als de resultaten van de huisbezoeken in april positief zijn, dan mag het project best worden uitgebreid met bewoners van deze particuliere huurwoningen, vonden de partijen.