Politie Noord-Holland-Noord

Oplichter actief

Hoorn, 15-02-2008 o De laatste weken zijn in ieder geval twee bewoners van de Glazenwagen in Hoorn het slachtoffer geworden van een oplichter. De politie vermoedt echter dat nog meer mensen in de mooie verhalen van de man zijn getrapt, maar dat deze slachtoffers zich nog niet bij de politie hebben gemeld.

De oplichter verscheen bij de slachtoffers aan de deur in een uniform van TNT-post. Hij kwam een pakketje afleveren waar nog een bedrag van 80 eurocent voor betaald moest worden. De postbezorger kon het bedrag echter niet contant innen omdat dat tegenwoordig via een pinapparaat moest. De slachtoffers gaven hun pas af, dat naast een soort pinapparaat (op een telefoon gelijkend voorwerp) gehouden werd. Na invoeren van de pincode bleek het apparaat (volgens de postman) een storing te hebben. Vervolgens ging de TNT-er met het pakketje weer weg. De daarop volgende dagen werden grote geldbedragen van de rekening van de slachtoffers gehaald.

De TNT-er was een man van ongeveer 2223 jaar oud met een lengte van 1,75 meter. Hij ging gekleed in een donkerrood/bruin TNT-pak, bestaande uit een jas en een broek en een bijbehorende klep-pet met daarop een TNT embleem.

Navraag bij TNT-post leerde dat het hier om een oplichter moet gaan. Pakjes die onder rembours verzonden worden moeten altijd gepast en contant betaald worden. Enige uitzondering is als u uw pakje op een postkantoor op gaat halen. TNT-post heeft geen pinapparatuur waarmee zij langs klanten gaan.

De politie in Hoorn verzoekt getuigen en slachtoffers zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).