Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 15 februari

* OVERVAL IN WONING
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar een overval in een woning aan de Singel. rijdagochtend rond kwart voor acht drongen drie nog onbekende mannen de woning in. Twee vrouwen die in de woning aanwezig waren werden bedreigd met steekwapens waarna de overvallers de woning doorzochten. Tijdens de overval was ook een kind in het huis aanwezig. De twee vrouwen raakten licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk of er wat werd buitgemaakt.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een jongen aangehouden die een vernieling had gepleegd bij een treinstation aan het Stationsplein had gepleegd. Donderdagavond even over elf uur kreeg de politie melding dat een jongen ondermeer een TL-balk had vernield bij treinstation Capelle Schollevaar. De jongen is daarop achtervolgd door agenten en aangehouden. De 17-jarige verdachte is ingesloten op een politiebureau, waarna ook zijn ouders in kennis zijn gesteld.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft donderdagavond een actie preventief fouilleren uitgevoerd van half acht tot tien uur in de omgeving van de Brede Hilledijk. Agenten hebben 17 auto's doorzocht met daarin 26 inzittenden. Politiemensen troffen 1 mes aan. Bij de rustige actie zijn ook politiemedewerkers te paard ingezet.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN OPENLIJK GEWELD

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee jongens aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging. Vrijdagochtend rond drie uur zagen medewerkers van de afdeling Cameratoezicht dat enkele mannen met elkaar aan het vechten waren op het Delftseplein ter hoogte van de taxistandplaatsen. Naar aanleiding van signalement en renrichting, hielden agenten drie jongeren aan. Eén van de verdachten verleende geen medewerking aan zijn arrestatie en bij hem hebben agenten gepast geweld gebruikt. De drie, twee 19-jarigen uit Vlaardingen en Delft en een 17-jarige uit 's-Gravenhage, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De familie van de jongeren is op de hoogte gebracht.