Gemeente Bodegraven

Tolna en Bodegraven versterken vriendschapsband

DSC01138.JPG
Op dinsdag 12 februari bracht de nieuwe burgemeester van Tolna, de heer Zoltàn Sümegi, met twee leden van de stedenbandcommissie uit Tolna, een kennismakingsbezoek aan Bodegraven. Onder begeleiding van burgemeester Lokker, wethouder Bouwens en wethouder De Wilde hebben de gasten uit Tolna op verschillende locaties in Bodegraven een kijkje genomen.

Zo stond het fort Wierickerschans op het programma en ontvingen een aantal bedrijven burgemeester Sümegi voor een kennismaking.

Tolna en Bodegraven geven de stedenband de komende jaren inhoud door contacten met elkaar te onderhouden op uiteenlopende beleidsthema's. Zo staat dit najaar een conferentie op het programma over ouderenzorg, vrijwilligerswerk en mantelzorg en wordt volgend jaar de afvalverwerking onder de loep genomen.
Ook de jongeren in beide gemeenten leveren enthousiast hun bijdrage aan verschillende uitwisselingen. Zo ontvangt de Pax Christi School in juni 2008 een klas uit Tolna met hun begeleiders. Beide burgemeesters benadrukken de belangrijke rol van jongeren in het in stand houden van de vriendschapsband tussen Tolna en Bodegraven.

De dag werd afgesloten met een informele kennismaking in Brouwerij De Molen met raadsleden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties.