AEGON

Lipper Fund Award 2008 voor Asset Managers AEGON

Het AEGON Equity Holland Fund is op woensdag 13 februari 2008 opnieuw gelauwerd met een Lipper Fund Award.

AEGON is daarmee een van de vier Nederlandse fondsaanbieders die naar het oordeel van het researchinstituut Lipper dit jaar in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs. De asset managers van AEGON hebben van alle beleggingsfondsen in de categorie âAandelen Nederlandâ de beste prestatie neergezet.

Het is de derde keer dat de Lipper Fund Awards ook in Nederland worden uitgereikt. De Lipper Fund Awards genieten in de wereld van de internationale vermogensbeheerders veel aanzien: 140.000 fondsen uit de hele wereld worden door Lipper, onderdeel van Reuters, gevolgd in hun prestaties. Lipper deelt de prijzen uit in meer dan 20 landen over de hele wereld.

Ook in 2007 mocht de fondsbeheerder van het AEGON Equity Holland Fund een Lipper Fund Award in ontvangst nemen.

Eric Rutten, directeur van Asset Management van AEGON Nederland, is trots op het behaalde resultaat: âHet afgelopen jaar is niet gemakkelijk geweest voor de managers van aandelenfondsen. Door de enorme koersdalingen in de tweede helft van 2007 is er een enorm beroep gedaan op hun kennis en ervaring. De fondsmanagers bij AEGON Nederland hebben meer focus aangebracht in het aandelenbeheer, waardoor zij beter in staat zijn in te spelen op de diverse beleggingskansen. Het winnen van deze Lipper Award zegt mij dat wij daarmee op tijd de juiste richting hebben gekozen.â

15-02-2008