Ingezonden persbericht


Persbericht

Niet alleen kennis telt

Amsterdam, 15 februari 2008 - Deze week hebben duizenden groep 8 scholieren de Cito toets gemaakt. Dit bracht veel gepieker en klamme handjes met zich mee. Er zijn echter ook andere manieren om de talenten en de vorderingen van de scholieren te bepalen. Talentenkompas is daar één van. Talentenkompas is een online testing tool dat specifiek ontwikkeld is voor het basisonderwijs en is samengesteld uit drie verschillende tests, namelijk: een persoonlijkheidsvragenlijst, affiniteitsvragenlijst en een capaciteitengedeelte. Deze driedimensionale meting geeft de docent een totaalbeeld van zijn of haar leerling.

Het unieke van Talentenkompas is dat niet alleen de leervordering van de groep 8 scholieren wordt gemeten, maar ook de mate van sociale emotionele ontwikkeling, persoonlijkheid en capaciteiten. De docent krijgt nu inzicht in het talent, het welbevinden, de interessegebieden en de cognitieve capaciteiten van zijn/ haar leerling. De keuze voor een onderwijstype op het voortgezet onderwijs wordt hierdoor dus niet alleen meer bepaald door de leervordering van de scholier, maar ook door zijn/ haar sociale en emotionele ontwikkeling. Talentenkompas schetst een completer totaalbeeld van de scholier, waarmee een meer gefundeerd schooladvies gegeven wordt.

Een ander uniek punt van Talentenkompas is de tijdsduur van de test. Ondanks dat Talentenkompas is opgebouwd uit drie verschillende tests hoeft voor de afname van Talentenkompas slechts 3 uur worden ingepland, dit in tegenstelling tot andere tests. Voor zowel de docenten als de basisschoolscholieren scheelt dit aanzienlijk in tijd, met als uiteindelijk doel het totaalbeeld van de leerling.

Ten slotte kan Talentenkompas ook goed ingezet worden bij het aan het licht brengen van zwakke en sterke kanten van de leerling. Dit geeft de docent meer handvatten voor een gesprek met zijn of haar leerling. Een bijkomend voordeel is dat de docent zijn of haar leerlingen beter leert kennen. Tevens geldt Talentenkompas als een goed instrument ouders te kunnen adviseren op het gebied van schoolkeuze.

Talentenkompas
Talentenkompas is een online testing tool dat specifiek ontwikkeld is voor het basisonderwijs. Talentenkompas is opgebouwd uit drie verschillende tests bestaande uit een persoonlijkheidsvragenlijst, affiniteitenvragenlijst en een capaciteitengedeelte. Talentenkompas verschaft de docent inzicht in de Talenten, het Welbevinden, de Interessegebieden en de Cognitieve capaciteiten van zijn of haar leerlingen. Talentenkompas wordt klassikaal gebruikt en kan worden afgenomen in groep 8. Op dit moment is Talentenkompas voor in groep 6 volop in ontwikkeling.

Uitgeverij Malmberg
Uitgeverij Malmberg ondersteunt jongeren en scholieren in de leeftijdskolom van 11 t/m 20 jaar bij het maken van de belangrijkste keuzes in studie en beroep. Voor deze doelgroepen heeft Malmberg, locatie Amsterdam, onder haar merken B-zik, TKMST, Schoolweb.nl, Schooltraject, Peer Support, Decaan & Mentor en Studie Beurs een veelvoud van producten ontwikkeld waarmee de onderwijswereld, het bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheden hun doelgroepen optimaal bereiken.

#####