Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 15 februari 2008

ARCADIS TEKENT UITGEBREIDER FACILITY MANAGEMENT CONTRACT MET PHILIPS

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat een nieuw vijfjarig facility management contract is overeengekomen tussen Philips en ARCADIS AQUMEN, een joint venture van ARCADIS met het Engelse Carillion. In verband met afloop van het vorige vierjarige contract heeft Philips een selectieprocedure gevolgd waarbij ARCADIS AQUMEN opnieuw als partner is gekozen. In het nieuwe contract worden diensten aangeboden aan locaties in Nederland en België van Philips. Naar verwachting zal het vloeroppervlak onder het nieuwe contract uiteindelijk uitkomen op 1,2 tot 1,5 miljoen m2, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 600.000 m2 onder het eerdere contract. ARCADIS AQUMEN verwacht dat het contract een jaarlijkse omzet betekent van E 50 á 60 miljoen. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

ARCADIS AQUMEN is al sinds 2003 leverancier van facility management diensten voor een aantal Nederlandse Philips locaties. In het nieuwe contract wordt naast het aantal locaties ook het aantal diensten uitgebreid. ARCADIS AQUMEN opereert als onafhankelijke Facility Management provider, waarbij verantwoordelijkheid wordt genomen voor de inkoop en kwaliteit van de dienstverlening alsmede voor te realiseren kostenbesparingen. Met deze aanpak is de onderneming één van de snelst groeiende onafhankelijke aanbieders van facility management-diensten in de Benelux.

Michiel Jaski, lid Raad van Bestuur van ARCADIS: "Wij zijn trots dat Philips ARCADIS AQUMEN heeft gekozen als partner voor facility management. Het is een grote uitdaging voor ons om te kunnen bijdragen aan Philips' doelstellingen, voor verdere procesverbetering en waardecreatie. Het contract met Philips laat zien dat onze focus op het leveren van toegevoegde waarde voor klanten vruchten afwerpt en is een duidelijk teken dat de door ARCADIS AQUMEN gekozen aanpak van onafhankelijke FM-provider succesvol is in de markt."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 12.000 mensen realiseren samen een concernomzet van E 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring binnen de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten. www.arcadis.nl.