ABVAKABO FNV

Stem over het principeakkoord Onderzoeksinstellingen

Op 13 februari heeft ABVAKABO FNV samen met andere bonden een akkoord gesloten met de WVOI voor een nieuwe cao. Hoofdonderwerpen in de onderhandelingen waren de lonen, loopbaan- en scholingsbeleid, levensfasebewust personeelsbeleid en verlofstuwmeren. Op al deze punten hebben we afspraken kunnen maken. Wij leggen het resultaat met een positief advies voor, het laatste woord is aan u! U kunt tot 9 maart uw stem uitbrengen via deze site.

De hoofdpunten

De cao heeft een looptijd van 2,5 jaar, te weten van 1 januari 2008 tot 1 juli 2010.
Gedurende deze looptijd is er een structurele loonsverhoging van 8,3% en een incidentele uitkering van 0,5%. Onderdeel van de loonsverhoging is de ophoging van de eindejaarsuitkering tot een volledige 13e maand. De verdeling van de loonsverhogingen is als volgt:
* 2008: per 1 maart een structurele salarisverhoging van 3,2% en in maart een eenmalige uitkering van 0,5% van het jaarsalaris
* 2009: per 1 januari een structurele salarisverhoging van 1,3% en een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering (EJU) met 2,2% waardoor de EJU een volledige 13e maand van 8,3% wordt. De EJU is pensioengevend.

* 2010: per 1 januari een structurele salarisverhoging van 1,6%

Levensfasebewust personeelsbeleid

Zoals u misschien weet, staan regelingen die specifiek voor bepaalde leeftijdscategorieën zijn onder druk. Ze moeten passen in een omvattend beleid gericht op verschillende levensfasen. De werkgevers wilden de leeftijdsdagen al in deze cao beëindigen. ABVAKABO FNV en de andere bonden staan op het standpunt dat geen oude schoenen worden weggegooid voor er nieuwe zijn. Na flink onderhandelen hebben we een compromis bereikt; de leeftijdsdagen blijven gedurende deze cao behouden. Zij worden wel bevroren per 1 januari 2009. Vanaf dat moment krijgen mensen er dus geen leeftijdsdagen bij. Er is een uitzondering gemaakt voor mensen die gedurende de looptijd van de cao 45 jaar worden. Zij krijgen nog wel 24 uur op jaarbasis. Er komt een studie naar nieuw levensfase bewust personeelsbeleid dat in de volgende cao in de plaats voor de seniorenregeling en de leeftijdsdagen moet komen.

U leest meer in onze nieuwsbrief van 15 februari 2008.

Breng uw stem uit over het akkoord!
15-02-2008, Overige cao's | Meer over: onderzoek,