Politie Zuid-Holland-Zuid

15/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 15-02-2008 o persberichten district II

VENTEN ZONDER VERGUNNING
GORINCHEM Een 20-jarige Roemeense vrouw is donderdagmiddag 14 februari aangehouden door de politie bij het Piazza Center. Ze speelde gitaar bij de ingang van het winkelcentrum, agenten maakten haar duidelijk dat dit niet mocht. De jongedame vertrok maar keerde een kwartier later weer terug, deze keer met een straatkrant. Ze werd aangehouden en na verhoor heengezonden met een bekeuring voor venten zonder vergunning.

ALSNOG TE PAKKEN
SLIEDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 14 februari met moeite een 25-jarige man uit Sliedrecht aangehouden in de Docter Schaepmanstraat. Hij werd door de politie gezocht in verband met de mishandeling van een 27-jarige plaatsgenoot op 19 januari j.l. Hij werd door de verdachte mishandeld waardoor hij een pijnlijk jukbeen en een pijnlijke scheve neus opliep. Op donderdagmorgen 14 februari namen agenten poolshoogte in de Dr. Schaepmanstraat omdat de man zich daar mogelijk bevond. De dienders hielde een bedrijfsbusje tegen waarin de verdachte vermoedelijk zat. Hij bleek verstopt te zitten achter gereedschap in het busje. De politie hield hem aan. De verdachte gaf eerst de naam op van zijn broer maar toen dit niet werkte, probeerde hij te vluchten. Hij rukte zich los en rende weg. Na een sprintje vatten de agenten de verdachte alsnog in de kraag. Daarbij verzette hij zich zo hevig dat er pepperspray voor nodig was om de man onder controle te krijgen. Hij werd ingesloten.

VEELPLEGERS AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Twee broers van 53 en 54 jaar uit Papendrecht (veelplegers) zijn in de nacht van donderdag 14 februari op vrijdag 15 februari door de politie aangehouden in de Zilverschoonstraat. De politie zocht hen s nachts op omdat ze in verband werden gebracht met het lek steken van de banden van een auto in de Klaproosstraat eerder die avond/nacht. Het bezoek van de politie werd niet op prijs gesteld en mondde uit in een duw en trekpartij in een tuin. Daarbij verzetten de verdachten zich hevig en beledigden de agenten meermaals. De konden uiteindelijk onder controle worden gebracht en zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.