Politie Zuid-Holland-Zuid

15/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 15-02-2008 o persberichten district I

GROTE RAVAGE BIJ INBRAAK
DORDRECHT In een bedrijf aan de Einsteinstraat is donderdagavond 14 februari ingebroken en een grote ravage aangericht. De dader(s) kwam binnen door een rolluik te forceren en vervolgens een raam te vernielen. Eenmaal binnen werden alle vitrinekasten ingeslagen en alles doorzocht. Autoradios, navigatiesystemen, versterkers en dvd-sets werden gestolen. De eigenaar van het bedrijf kwam er achter toen hij omstreeks 23.20 uur langs ging bij zijn bedrijf om iets te halen dat hij was vergeten. Hij heeft aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

AANRIJDING TUSSEN AUTOMOBILIST EN FIETSER
DORDRECHT Een personenauto en een fietser zijn donderdagmidddag 14 februari in botsing gekomen op de splitsing Zuidendijk/Stevensweg. Een 33-jarige vrouw uit Dordrecht reed in haar auto over de Zuidendijk. Voor haar reed een groepje jeugd op de fiets waaronder een 10-jarig jongetje. Bij de splitsing met de Stevensweg wilde de automobiliste rechtdoor de Schenkeldijk op rijden, de fietser reed in de richting van de Stevensweg maar week op het laatste moment terug uit naar rechts. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 10-jarige jongen viel. Hij werd onderzocht door ambulancepersoneel en ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. Mogelijk heeft hij een hersenschudding.

TRANSPORTCONTROLE
DORDRECHT In samenwerking met het KLPD, Inspectie voor Verkeer en Waterstaat, douane, provincie Zuid-Holland en de politie Rotterdam-Rijnmond heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid op donderdag 14 februari een integrale transportcontrole gericht op verkeer en milieu gehouden. Deze vond plaats op een terrein langs de Laan der Verenigde Naties. Agenten op de motor haalden vrachtwagens van de A16 en brachten hen naar de controleplaats. Er werden 39 voertuigen gecontroleerd op gewicht, inhoud e.d.. Alle chauffeurs werd een blaastest afgenomen, dit leverde geen overtredingen op. Diverse bestuurders werden daarnaast gecontroleerd op de vreemdelingenwetgeving. Ook dit leverde geen bijzonderheden op. Wel werd twee keer proces-verbaal geschreven inzake de afvalstoffenwet, dit in verband met de lading die niet overeenkwam met de begeleidingsbrief. 4 keer werd bekeurd voor overbelading en drie keer werd proces-verbaal opgemaakt in verband met de Belasting Zware Motorrijtuigen (eurovignet).

AANGEHOUDEN NA BURENRUZIE
ZWIJNDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 14 februari een 44-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Refter. De aanhouding vond plaats na een burenruzie. Een conflict tussen buren escaleerde zodanig dat de 44-jarige man zijn 41-jarige buurman op zijn gezicht sloeg en schopte. De gewonde buur moest met een gezwollen pijnlijke neus naar de eerste hulp. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten en na verhoor weer vrijgelaten. Een buurtbemiddelaar gaan met de twistende buren om de tafel. De bemiddelaar helpen bewoners het probleem vroegtijdig zelf op te lossen. De eigen verantwoordelijkheid van burgers staat hierbij centraal. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun woon - en leefomgeving.
De buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door de bewoners van een buurt of gemeente. Zij zijn speciaal getraind voor buurtbemiddeling en kunnen een beroep doen op de ondersteuning van een professionele coördinator.

MISHANDELD EN BEDREIGD
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft donderdagavond 14 februari twee jongens van 13 en 16 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op de Laan van Welhorst. De politie kreeg melding van een conflict tussen jongeren nabij een supermarkt. Ter plaatse bleek een conflict uit het verleden voor de 16-jarige verdachte aanleiding te zijn om een 17-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht een paar klappen te geven. De aangehouden 13-jarige verdachte zou daarbij een collega van dit slachtoffer hebben bedreigd. Beide verdachten zijn na een nachtje cel op vrijdagmorgen 15 februari heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

MEDICIJNEN VERLOREN
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - In de omgeving van het Damplein in Dordrecht óf bij het parkeerterrein achter zorgcentrum Swinhove aan de Plantageweg in Zwijndrecht is iemand op donderdag 14 februari medicijnen verloren. Het gaat om 30 witte slaaptabletten van het merk Lendormin die gevaarlijk zijn als ze (door kinderen) worden ingenomen. De tabletten zaten in een groen met grijs en wit, rechthoekig medicijndoosje. De politie verzoekt mensen die de tabletten hebben gevonden dit te melden door te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) of de medicijnen in te leveren.

MOGELIJK GESTOLEN BROMFIETS
DORDRECHT Twee mannen van 18 en 21 jaar uit Dordrecht zijn in de nacht van donderdag 14 februari op vrijdag 15 februari door de politie aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets. Een surveillerende agent kwam het tweetal op de bromfiets tegen op de Nieuwbrug. Beiden droegen geen helm en kregen om die reden een stopteken. De bestuurder vertelde daarop spontaan aan de agent dat hij de bromfiets zojuist had gekocht van iemand op straat. De agent onderwierp het voertuig daarop aan een onderzoek en constateerde dat er geen kentekenplaat en geen slot op zat. Zowel de bestuurder als de passagier konden geen papieren van de bromfiets overleggen en ze hadden ook geen id-bewijs bij zich. Daarop werden de twee aangehouden en de bromfiets in beslaggenomen. Vooralsnog is er geen aangifte bekend van deze bromfiets. De twee mannen zijn na een nacht cel op vrijdagmorgen 15 februari weer in vrijheid gesteld. Onderzocht wordt van wie de bromfiets is en wie hem op straat verkocht.

ALCOHOLCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een alcoholcontrole in Dordrecht in de avond/nacht van donderdag 14 februari op vrijdag 15 februari zijn 388 weggebruikers gecontroleerd op alcoholgebruik. De controle werd uitgevoerd op de Hugo de Grootlaan, Spuiboulevard en S.M. Hugo van Gijnweg. Twee personen werden betrapt op overmatig alcoholgebruik, zodanig dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht werd op de Spuiboulevard gecontroleerd en moest blazen. Hij blies 1,1 promille terwijl de grens op 0,2 promille ligt. Ook het rijbewijs van een 45-jarige man uit Dordrecht werd ingevorderd. Hij werd gecontroleerd op de S.M. Hugo van Gijnweg. Na een blaastest blies hij 1,8 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.

GEZIN ONWEL GEWORDEN DOOR KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING DORDRECHT Een gezin is vrijdagmorgen 15 februari onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. Het incident vond plaats in een woning aan de Distelsteiger in de binnenstad van Dordrecht. Het gaat om een gezin van twee volwassenen van 52 en 40 jaar en vier kinderen van 2, 14, 17 en 19 jaar oud. De 17-jarige dochter werd vroeg in de ochtend wakker en wilde naar de wc gaan. Zij werd onwel en viel. Door de klap van de val werd de moeder wakker en die kwam er zodoende achter dat al haar kinderen onwel waren geworden. Direct werd 112 gebeld. De moeder en drie van haar vier kinderen waaronder het 2-jarig zoontje werden naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is op dit moment nog niets bekend. De vader en zoon maken het naar omstandigheden goed. De brandweer verrichtte metingen in het huis en constateerde dat een probleem met de ketel de oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging was. De politie waarschuwt burgers voor goed onderhoud van de cv-ketel te zorgen zodat de kans op een mogelijke koolmonoxidevergiftiging tot het minimum wordt beperkt.

MEDEWERKER BANK GESLAGEN
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht is donderdagmorgen 14 februari door de politie aangehouden nadat hij een personeelslid in een bank aan de Johan de Wittstraat had mishandeld. De verdachte begaf zich achter de balie terwijl dit alleen is toegestaan voor personeel. Toen de bankmedewerker daar wat van zei, kreeg hij een klap in het gezicht. De politie hield de man aan en sloot hem in. Hij werd in de loop van donderdagmiddag weer heengezonden met een dagvaarding.