Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 15-02

BERGEN OP ZOOM, 15 februari 2008

Roosendaler overtreedt gebiedsverbod en bedreigt agent

ROOSENDAAL: In de Molenstraat is donderdagavond kort na 18.30 uur een 29-jarige inwoer van Roosendaal aangehouden. De man, een bekende van de politie, had kort daarvoor een gebiedsverbod gekregen voor het centrum van de stad, maar hield hij zich niet aan. Bij zijn aanhouding bedreigde hij een van de agenten die hem in de kraag pakten. De Roosendaler is na verhoor in vrijheid gesteld; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken automobilist aangehouden in Kruisland

KRUISLAND: Een 37-jarige automobilist uit Steenbergen is rond 21.45 uur aangehouden op de Langeweg wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies de man 370 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor is de automobilist met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur heengezonden.

Overval tankstation in Oudenbosch bij Bureau Brabant

OUDENBOSCH: Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 18 februari aandacht aan een overval op een tankstation op zaterdagmorgen 29 december 2007 in Oudenbosch. Rond 08.15 uur liep een man de shop binnen aan de Rooseveltstraat en bedreigde de werkneemster met een vuurwapen en vroeg geld. Nadat het slachtoffer het geld aan de man heeft gegeven, liep hij de winkel uit. Hij is herkenbaar op bewakingsbeelden.

Winkeldiefje (10) in de kraag gepakt

ROOSENDAAL: Een 10-jarige jongen uit Roosendaal is vrijdagmorgen rond 09.00 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan het Tolbergcentrum pikte hij zes pakjes kauwgom. Agenten hebben een hartig woordje met de jeugdige winkeldief gesproken, waarna hij werd overgedragen aan zijn ouders. Kinderen jonger dan twaalf jaar zijn niet strafrechtelijk vervolgbaar.

Bergenaar aangehouden na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdag rond 12.00 uur een 44- jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij greep tijdens een echtelijke ruzie in hun woning in de wijk Langeweg zijn vrouw naar de keel. Na het incident belde de verwarde man zelf de politie. Agenten hebben hem aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul