Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 15-02

BREDA, 15 februari 2008

Bredanaar (22) rijdt zonder rijbewijs tegen auto

BREDA: De politie heeft een 22-jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij bij een verkeersongeval betrokken was en niet in het bezit is van een rijbewijs. Het ongeval gebeurde donderdagmiddag rond 14.45 uur op Emerparklaan-Koeieweide. Bij het ongeval was een 20-jarige Bredase automobilist betrokken die net als de 22-jarige Bredanaar zegt door een groen verkeerslicht te zijn gereden. De politie onderzoekt de zaak. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden; hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Bredase vrouw aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Een 41-jarige Bredase vrouw is donderdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een winkel aan de Moerwijk. Een beveiliger zag dat de vrouw vijf verpakkingen parfum (ter waarde van 375 euro) in een geprepareerde tas stopte en hield haar daarop aan. De vrouw werd op het bureau ingesloten. Ze is na verhor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

BREDA: Een 30-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag rond 13.15 uur bij een warenhuis aan de Ginnekenstraat aangehouden. Hij probeerde een fles wijn mee te nemen zonder te betalen. Een beveiliger zag dat en greep in. De man is ingesloten op het bureau.

BREDA: In een bouwmarkt aan de Grenssteen is vrijdagmiddag rond 14.00 uur een 49-jarige Bredanaar aangehouden. Hij stal diverse verpakkingen deodorant. Hij is voor verhoor op het bureau ingesloten.

Twee beschonken automobilisten aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagavond kort na 20.30 uur op de Parklaan een 49-jarige automobilist uit Best aangehouden. Hij was betrokken bij een materieel verkeersongeval en agenten die ter plaatse kwamen, lieten hem in het kader van een standaardprocedure blazen. Daaruit kwam een score van 245 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal mee.

BREDA: Een 21-jarige automobilist uit Antwerpen (Belgie) werd donderdagavond om 22.00 uur aangehouden op de Kolfbaanstraat. Hij bleek dusdanig onder invloed dat hij een rijverbod van twee uur kreeg. Na verhoor is de man heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Één aanhouding tijdens horecatoezicht Bredase binnenstad

BREDA: Agenten belast met het horecatoezicht in de Bredase binnenstad, hebben donderdagavond- en nacht een rustige dienst achterr de rug. Er hoefde slechts één aanhouding te worden verricht. Een 19-jarige Madenaar werd in een horecazaak aan de Vismarktstraat betrapt met een gebruikershoeveelheid harddrugs. Hij is met een bekeuring heengezonden; de drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.

Inwoner van Etten-Leur mishandelt collega

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmorgen kort na 11.30 uur een 39-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden op verdenking van mishandeling van een collega. De man zou op de werkvloer van een bedrijf aan de Munnikenheiweg eerder die morgen een vrouw hebben geschopt. Daarvan deed ze aangifte. De verdachte heeft de mishandeling bekend en een transactie van 260 euro betaald.

Auteur: Andre van den Hul