Ingezonden persbericht


Datum 15 februari 2008

Persbericht Gemeente Den Haag

Aan redacties en correspondenten

Jozias van Aartsen voorgedragen voor benoeming tot burgemeester van Den Haag

De ministerraad heeft op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd om de heer J.J. (Jozias) van Aartsen voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Den Haag. De benoeming gaat in per 27 maart 2008. Hij volgt de heer W.J. Deetman op. De nieuwe burgemeester wordt op donderdag 27 maart om 16:00 uur geïnstalleerd door de gemeenteraad. Een introductieprogramma voor de nieuwe burgemeester volgt na zijn installatie tot aan de zomermaanden.

De heer Van Aartsen was Secretaris-generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken van 1985 tot 1994. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Landbouw en van 1998 tot 2002 minister van Buitenlandse Zaken. Tevens was hij van 2003 tot 2006 fractievoorzitter voor de VVD. Momenteel werkt hij aan de zogenaamde zuidelijke gasroute van de Europese Unie, waar de Nabucco-gaspijplijn een belangrijk onderdeel van uitmaakt (gaspijplijn van Azerbeidjaan naar Oostenrijk). In verband hiermee is hij tot dinsdag 19 februari in Turkije.

Alle Hagenaars kunnen de bijzondere raadsvergadering live volgen via livestream op politiek.residentie.net en de live uitzending op Den Haag TV.