Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15/02

TILBURG, 15 februari 2008

Politie arresteert Tilburgers voor heling

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in de Croydonstraat twee Tilburgers van 21 en 28 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van heling. Op het bureau legden beiden een ontkennende verklaring af.

Tijdens de surveillance zagen agenten in de Croydonstraat een auto rijden met daarin twee personen. Bij het zien van de agenten parkeerde de bestuurder de auto waarna beide inzittenden uitstapten. Hierop stelde de politie een onderzoek in. De auto waarin het tweetal zat was doorverboden. Op de achterbank troffen de agenten tientallen doosjes parfum aan. Op het bureau bleek dat de auto niet van diefstal afkomstig was. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de parfum.

Tilburgse aangehouden voor openbare dronkenschap

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 19.00 uur in de Willem II straat een 47-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor openbare dronkenschap. Agenten troffen haar liggend op de weg aan. Het lukte de politie niet de vrouw op de been te krijgen. Hierop is ze aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar het bureau.

Politie deelt 16 bekeuringen uit tijdens bromfietscontrole

TILBURG - De politie deelde gisteren, tijdens een bromfietscontrole op de ringbaan Zuid in totaal 16 bekeuringen en 9 waarschuwingen uit. Tussen 15.00 uur en 20.00 uur passeerden in totaal 40 bromfietsen het controlepunt. Het merendeel van de bestuurders kreeg een bekeuring voor technische gebreken en het overschrijden van de maximum snelheid. Tijdens de controle bleek een 42-jarige bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 295 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 13.00 uur bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 60-jarige tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat de vrouw drie flessen sherry uit de schappen nam en de winkel verliet zonder de goederen af te rekenen. Voorbij de kassa sprak de medewerker haar aan en droeg haar over aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau bekende ze de diefstal. Na verhoor mocht ze, voorzien van een winkelontzegging, vertrekken.

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 09.00 uur bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat een 45-jarige Tilburger aangehouden. De man verliet een winkel zonder een blik bier bij de kassa af te rekenen. Voorbij de kassa sprak een
beveiligingsmedewerkers de verdachte aan. De man reageerde daarop met een gooibeweging richting medewerker. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau waar proces verbaal opgemaakt is.

Automobilist neemt de benen na rammen muurtje

TILBURG - De politie heeft gistermorgen rond 11.00 uur in de Reitse Hoevenstraat een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van het verlaten plaats ongeval. Agenten zagen de man als bestuurder rijden over het Roelof Kranenburgplein richting de D.J. Jittastraat. De politie stelde een controle in nadat de bestuurder op de kruising geen voorrang verleende. Direct nadat de agenten een stopteken gaven verhoogde de verdacht zijn snelheid en reed weg richting Tobias Asserlaan. In de Bernmard Loderstraat zagen de agenten dat de auto met hoge snelheid over de aanwezige drempels reed waardoor de auto los van het wegdek kwam. Uit veiligheidsoverwegingen volgde de politie de auto op afstand. In de Reitse Hoevenstraat ramde de bestuurder een muurtje en vluchtte vervolgens te voet weg. In de directe omgeving werd de man aangehouden. Onderzoek wees uit dat de verdachte niet in het bezit van een geldig rijbewijs was.

Inzittenden gewond bij verkeersongeval

BIEST EN HOUTAKKER - Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte gisteravond even na 22.00 uur zowel de 18-jarige bestuurder afkomstig uit Lage Mierde als een 16-jarige inzittende, een meisje uit Moergestel gewond. Het tweetal is vervoerd naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Door onbekende oorzaak is de auto waarin het tweetal reed met de voorzijde gebotst tegen een boom.

Auteur: Desiree Brabers