Gemeente Zoetermeer

Warme trui aan voor een beter milieu

Maar liefst 1000 leerlingen van 14 Zoetermeerse basisscholen trekken vrijdag 15 februari een extra warme trui aan, zodat de verwarming een graadje lager kan. Dat gebeurt in het kader van de landelijke Warme truiendag, waarmee aandacht gevraagd wordt voor energiebesparing. Frank Speel, wethouder Natuur & Milieu, brengt op deze bijzondere dag om 9.00 uur een bezoek aan groep 7 van basisschool de Spelevaert. Met de leerlingen van groep 7 praat hij over het milieu en hoe we zelf een steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.

Traditie
Het is dit jaar voor het eerst dat Zoetermeer meedoet aan de landelijke Warme truiendag. Het initiatief komt van het team Natuur- en Milieueduactie (NME) van de gemeente Zoetermeer. Via het jaarprogramma dat scholen van NME krijgen, konden zij zich inschrijven voor deze dag. Deelnemende scholen ontvangen materiaal om het onderwerp in de les te behandelen. NME is blij met de grote belangstelling dit jaar en verwacht dan ook dat de Warme truiendag een jaarlijkse traditie wordt in Zoetermeer.

Resultaat
Zorg voor het milieu staat hoog op de agenda van de gemeente Zoetermeer. Met het programma Duurzaam Zoetermeer werkt de gemeente aan een schone en milieuvriendelijke stad, waarin we zuinig zijn op natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare groene ruimte. Samen met lokale milieuorganisaties, het bedrijfsleven en de inwoners van Zoetermeer wil de gemeente er nu voor zorgen dat Zoetermeer ook in de toekomst leefbaar blijft. De Warme truiendag laat zien dat met kleine acties veel resultaat behaald kan worden: door de verwarming één graad lager te zetten, bespaar je 7% energie.

Meer informatie over Duurzaam Zoetermeer staat op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.