Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 15 februari 2008

Zaanstree-Waterland, 15-02-2008

Zaandammer krijgt rijverbod

Zaandam, 15 februari 2008, 05.25 uur

De politie heeft donderdagnacht een 37-jarige Zaandammer een rijverbod opgelegd, nadat uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De ademanalyse wees 350 ug/l uit, terwijl voor beginnende bestuurders een maximum van 87 ug/l geldt. De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.

Kassakluis uit winkel

Wormerveer, 14 februari 2008, 19.41 uur

De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstal van een kassakluis uit een winkel aan het Marktplein in Wormerveer. Deze kluis bevat het papiergeld van een kassa en zit met een slot vast. Hoeveel geld in de kluis zat, is nog niet bekend. Het doorgeknipte slot is door de politie meegenomen voor nader onderzoek.

Bedreiging agent opgelost

Zaandam, 13 februari 2008, 11.30 uur

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van telefonische bedreiging van een agent. De man was aangehouden in 2005 op verdenking van oplichting en in 2007 veroordeeld tot 100 uur werkstraf. Rond de jaarwisseling heeft hij een politieagent van het korps Zaanstreek-Waterland meerdere malen telefonisch bedreigd. De agent was destijds betrokken bij de aanhouding van de Zaandammer en de verdachte bleek daar jaren later nog steeds wrok over te hebben.

De betrokken agent deed aangifte en uit onderzoek van de politie rees het vermoeden dat de Zaandammer de telefoontjes had gepleegd. Aanvankelijk bleef de man hardnekkig ontkennen, maar jongstleden woensdag bekende hij alsnog. De man is heengezonden en het proces-verbaal is naar Justitie gestuurd.