Ingezonden persbericht


Persbericht - 15 februari 2008

'Made in the Sixties' groot succes

Bijna 3 miljoen luisteraars voor Radio 2 Sixties themaweek

De themaweek 'Made in the Sixties' die Radio 2 van 4 tot 8 februari jl. uitzond is een groot succes. Het radiostation trok met de Sixties-week bijna 3 miljoen luisteraars, een grote stijging ten opzichte van vorig jaar toen de themaweek nog 2,2 miljoen luisteraars trok. De week is ook crossmediaal een succes. Samen met de tv-uitzending en de website had 'Made in the Sixties' een bereik van 3,7 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door bureau de Vos en Jansen in opdracht van Radio 2.

De Sixties Top 100 die op vrijdag 8 februari werd uitgezonden, trok maar liefst 2,3 miljoen luisteraars. Vorig jaar waren dit er nog 1,6 miljoen. De waardering van de luisteraar voor 'Made in the Sixties' is met een gemiddeld rapportcijfer van 7,7 zeer hoog.

Made in the Sixties

Radio 2 bracht van 4 tot 8 februari 'Made in the Sixties', met een week lang uitsluitend muziek uit de jaren zestig. Op de site van Radio 2 kon men stemmen op de Sixties Top 100 en verschillende items bekijken. Op Nederland 3 besteedde de NPS aandacht aan 'Made in the Sixties' in het gelijknamige tv-programma.

www.radio2.nl