Gemeente Dordrecht


Persbericht
In Sterrenburg, Oud Krispijn en Reeland
Meer maatregelen voor verbetering verkeersveiligheid In mei en juni van dit jaar wordt een aantal maatregelen genomen om de verkeersveiligheid in Sterrenburg, Oud Krispijn en Reeland verder te verbeteren. Zo worden er rode fietsstroken aangebracht en op een aantal wegen wordt inhalen aan banden gelegd met een doorgetrokken streep op de weg. Ook worden drie kruispunten op de Brouwersdijk aangepakt en het kruispunt Venuslaan-Kometenlaan. Voor de uitvoer van de maatregelen heeft het college ¤ 1.470.000 beschikbaar gesteld.

De rode fietsstroken komen op de Galileïlaan in Sterrenburg III, de Planetenlaan, de Venuslaan, de Kometenlaan, de Eulerlaan, de Assumburg, de Hellenburg, de Lunenburg, de Jagerweg, de Blaauwweg, de Herschelstraat, de Keplerweg, de Oranjelaan, de Krommedijk, de Brouwersdijk, de Viottakade en de Jan Vethkade. De fietsstroken krijgen een breedte van 1,50 tot 2,00 meter. Met de aanleg van de fietsstroken komen op een aantal plaatsen parkeerplekken te vervallen. Deze worden gecompenseerd op andere plekken in de directe omgeving.

Niet meer inhalen
Op het gedeelte van de Copernicusweg tussen de Leeuwstraat en de Kometenlaan, op de Eulerlaan, de Blaauwweg en de Venuslaan worden doorgetrokken strepen aangebracht, waardoor er niet meer kan worden ingehaald.

Aanpassing kruispunten
Over het kruispunt Venuslaan-Kometenlaan en de kruispunten op de Brouwersdijk met de Fans Lebretlaan, de Jacob Marisstraat en met de Krispijnseweg zijn veel klachten. Na inspraak is een definitief ontwerp gemaakt voor de verbeterde kruispunten.

10 miljoen voor openbare ruimte
De komende jaren is ¤ 10 miljoen extra per jaar beschikbaar voor aanvullende onderhoudsmaatregelen in de openbare ruimte. Een deel van dit bedrag wordt gebruikt voor het uitvoeren van de wijkverkeersplannen. De verkeersmaatregelen voor Sterrenburg, Oud Krispijn en Reeland worden betaald uit dit budget.

Dordrecht, 15 februari 2008
Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 69 02
Informatie
Rien Schipper
Projectleider
telefoon (078) 639 65 26

Arno Jonker en Henk van Ballegooijen
Verkeerskundigen
(078) 639 67 85