Voorhout Diefstal van kabelhaspels

De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van kabelhaspels. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 januari, zijn er van een bedrijventerrein aan de 's-Gravendamseweg in Voorhout twee grote kabelhaspels weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die in deze nacht bijvoorbeeld een verdacht voertuig hebben gezien zich te melden bij de politie van Voorhout via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Diefstal navigatiesystemen uit auto

De wijkagent van Kerk en Zanen merkt in zijn wijk een toename van diefstal van navigatiesystemen op en wil nogmaals benadrukken om waardevolle spullen niet onbeheerd achter te laten in de auto. De politie heeft in zeer korte tijd vier aangiftes opgenomen van diefstal van een navigatiesysteem uit de auto uit de wijk Kerk en Zanen.

Navigatiesystemen populair Autoradio's blijken nog steeds in trek te zijn bij auto-inbrekers. Een toename is echter ook te zien bij navigatiesystemen of onderdelen daarvan. Een arm waaraan het navigatiesysteem wordt bevestigd wordt regelmatig aan de voorruit achtergelaten. Dit kan voor inbrekers reden zijn om op zoek te gaan naar verwante spullen. De politie adviseert autobezitters maatregelen te nemen. Dit kan door de steun van het navigatieapparaat te verwijderen, en te zorgen dat er geen afdruk op de ruit achterblijft.

Bewoners kunnen helpen De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto's, dan kunnen bewoners bellen naar 0900-8844. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek. Getuigen van een inbraak worden gevraagd direct 1-1-2 bellen, zodat de politie snel ter plaatse kan zijn.

Alphen aan den Rijn Aanrijding op de N11 Op de N11 is ter hoogte van Alphen aan den Rijn, op vrijdagochtend om 07.00 uur, een aanrijding gebeurd waarbij een vrachtauto, een bestelbus en een personenauto betrokken waren. De vrachtauto, bestuurd door een 47 jarige man uit Noorden, stond stil voor het verkeerslicht. Daarachter stond een bestelauto stil, bestuurd door een 46 jarige man uit Ravenstein. Een 28 jarige man uit Oud Beijerland, reed uit de richting van de Goudse Schouw, en kon niet tijdig tot stilstand komen en botste in zijn personenauto achterop de bestelauto. Door de kracht van de botsing klapte de bestelauto bovenop de vrachtauto. De 28 jarige bestuurder werd met pijn op de borst overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis.

Leiderdorp 22 auto's voorzien van waarschuwingsbrief De politie van Leiderdorp deed eerder deze week een oproep aan automobilisten om geen waardevolle goederen in hun auto's achter te laten en daarmee de kans op auto-inbraken te verkleinen.

Donderdagochtend 14 februari, van 09.00 u tot 12.00 uur, hebben agenten een ronde gemaakt in de parkeergarage van het Winkelhof om te controleren of er waardevolle spullen in de auto's waren achtergelaten. In totaal werden er in 22 auto's waardevolle goederen zoals mobiele telefoons, (arm van) navigatiesystemen en tassen aangetroffen. De agenten hebben bij deze auto's een waarschuwingsbrief achtergelaten met als advies om deze spullen in het vervolg niet in de auto achter te laten om inbraak te voorkomen.

Boskoop Aanrijding op de Zijde

De politie heeft op vrijdag 15 februari, rond 08.50 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Zijde. Bij de aanrijding waren drie auto's betrokken. Een 28 jarige man uit Boskoop had te laat door dat verkeer voor hem stilstond en botste bovenop de auto voor hem, die vervolgens weer doorschoot op de eerste auto. De bestuurster van de middelste auto, een 28 jarige vrouw uit Boskoop is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---