Gemeente Tilburg

13 februari 2008

Parkeren op gazon en in groenstroken
Mechelenstraat,
hondenpoep in Maarheezepark
gemeente en politie gaan handhaven

De gemeente ontvangt de laatste tijd regelmatig klachten uit de buurt, dat er in uw woonomgeving op of in het openbaar groen geparkeerd wordt (in de beplanting of op het gras).
Daarnaast zijn er klachten over het uitlaten van honden in het park.

Parkeren
Het is verboden om autoŽs in het openbaar groen te parkeren (volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente). Sommige mensen doen dat toch. Dat veroorzaakt schade aan groen en beplanting. Ook is duidelijk dat het andere bewoners irriteert, gezien de meldingen bij de gemeente. Als u niet direct voor uw woning kunt parkeren, dan zijn er in de nabije omgeving (op loopafstand) voldoende openbare parkeerplaatsen om uw auto of bestelwagen te parkeren. Voor vrachtwagens is het in de gehele wijk verboden om te parkeren.

Maatregelen foutief parkeren
Bewoners worden dan ook vriendelijk verzocht om vanaf heden niet meer in het openbaar plantsoen te parkeren. Dat geldt ook voor eventuele bezoekers. Wie zich hieraan niet houdt zal worden bekeurd.

Honden in het park
Langs de zijden van het Maarheezepark kunt u uw hond uitlaten, maar niet in het verhoogde middengedeelte. Het is verplicht om de uitwerpselen van uw hond op te ruimen. Deze kunt u deponeren in de daarvoor bestemde hondenpoepbakken. Het is dus niƩt toegestaan om met uw hond in het middelste, verhoogde gedeelte van het park te komen. Het blijkt dat dit wel gebeurt en dat men er zelfs de uitwerpselen laat liggen. De gemeente verzoekt u dringend om rekening te houden met de jeugd die hier wil spelen? Overtreders riskeren een boete van 75.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Liebregts van gebiedsteam West op telefoonnummer 542 88 64 of per email op chris.liebregts@tilburg.nl. Ook kunt u contact opnemen met de wijkagent Tamira Keller via het telefoonnummer van de politie 0900-8844 of per email op Tamira.Keller@mw-brabant.politie.nl.

De gemeente en politie hopen op uw medewerking. Samen houden we uw woonomgeving prettig en leefbaar voor iedereen!