Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Paul Gabriëlstraat, Den Haag

Den Haag, 15-02-2008

Brand in woning

Den Haag Op vrijdagochtend rond kwart voor negen is brand uitgebroken in een woning aan de Paul Gabriëlstraat. In de woning was op dat moment alleen een ± 11-jarige jongen aanwezig. Hij sloeg alarm en kon ongedeerd de woning verlaten.

De jongen zat in de woonkamer televisie te kijken toen hij merkte dat er rook in de kamer kwam. Hij belde zijn moeder die op haar beurt direct de brandweer waarschuwde. De jongen heeft het huis verlaten en is naar de buren gegaan. Bij aankomst van de brandweer stond de hele woning vol rook, die afkomstig was van een vuurhaard in een kelderkast onder de trap.
De brand werd door de brandweer snel gevonden en geblust. In de gehele woning was er toen al sprake van aanzienlijke schade door de rook. Om uitbreiding van die schade nog zoveel mogelijk te beperken werd de woning direct nadat de brand was geblust geventileerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De totale schade bedraagt circa 50.000.

In de woning waren geen rookmelders aanwezig. Door één of meer goed geplaatste rookmelders zou de brand eerder zijn ontdekt en was er veel minder schade ontstaan. Rook is levensbedreigend, zeker wanneer een situatie als deze zich s nachts voordoet als bewoners liggen te slapen. Rookmelders voorkomen dan niet alleen schade, maar kunnen ook levens redden.