AutoRai

Renault uitwedstrijd: unieke competitie tussen sportteams

(2/15/2008)
Ooit gehoord van een wedstrijd tussen hockeyers en damesvoetballers? Of van windsurfers tegen korfballers? Nee? Let dan goed op want dat kan dit jaar zomaar gebeuren in de nieuwe sportcompetitie die start onder de naam Renault uitwedstrijd.

Renault start in samenwerking met Sanoma Menâs Magazines een unieke competitie voor sportteams. Gedurende de actieperiode, van 29 januari tot en met 1 juli 2008, krijgt een sportteam wekelijks de beschikking over drie Renault Mégane Grand Tours met chauffeur om naar een uitwedstrijd te gaan. Van deze gebeurtenis schrijft het team een verslag, dat het bekende tijdschrift Sportweek publiceert en te lezen is op de speciale site www.renaultuitwedstrijd.nl. Bezoekers van deze site geven vervolgens cijfers voor het leukste, meest verrassende, origineelste of knapste verslag. Het sportteam dat gemiddeld de hoogste waardering krijgt voor het verslag, gaat met de hoofdprijs aan de haal. Zij vertrekken deze zomer met het hele team naar Beijing. Dat is pas echt een uitwedstrijd!

Wekelijks staat een sportteam centraal. Populaire sporten als hockey, voetbal en volleybal kunnen aan bod komen, maar ook minder beoefende sporten als korfbal en waterpolo. Via de site
www.renaultuitwedstrijd.nl kan iedere club of team zich aanmelden. De bij die aanmelding opgegeven motivatie speelt een belangrijke rol in de selectie van de teams.

Uitrusten
Het eerste dat het team trouwens aan de Mégane Grand Tour ontdekt, nog voor vertrek naar de uitwedstrijd, is de grote kofferruimte en de veelzijdigheid van de auto. Met vijf personen aan boord blijft er nog altijd een bagageruimte over van 520 liter! Bestaat het team uit minder personen â of wordt bijvoorbeeld één van de drie beschikbare Renault Mégane Grand Tours voor de spullen gebruikt â dan is de fraai ogende stationcar om te toveren in een tweezitter met een zee aan ruimte.

Op de heenweg kunnen de sporters zelf de sportieve Mégane Grand Tour ervaren. Na de uitwedstrijd krijgen de teamleden alle rust en neemt de chauffeur het rijden voor zijn rekening. Zo kunnen de teamleden alle aspecten van de Grand Tour, één van de vijf modellen uit de populaire serie van de Renault Mégane, leren kennen.

Droomauto
Op de site www.renaultuitwedstrijd.nl is een pagina te vinden waarop de teams een eigen Renault Mégane Grand Tour Teamcar kunnen ontwerpen. Alle ontwerpen worden opgeslagen in een hall of fame waar zij voor iedereen te bewonderen zijn. Maar de teams kunnen er méér mee doen. Zij kunnen hun eigen ontwerp als banner downloaden en op de website van hun club plaatsen. Om zo stemmen te winnen en meer kans te maken op de hoofdprijs, de groepsreis naar Beijing.

Kijk voor de voorwaarden op www.renaultuitwedstrijd.nl